Trenér Pihávek: S Bartošem do brány nepočítám

Fotbalový SK v divizi zatím jasnou roli favorita na jaře neplní. Jediná výhra doma se slabým Litvínovem mnoho optimismu do myslí fanoušků nevnáší. Zítra se proti Vilémovu (10.15 h.) nic než tři body za výhru nečekají. Jaký je stav mužstva a zda se zlepší jeho herní projev, na to odpovídal trenér Ivan Pihávek.

Opustili jste druhé místo tabulky, dvě utkání ze tří jste nevyhráli. Je to reálný obrázek mužstva?
Jsme třetí, což odpovídá realitě týmu. Na první Lovosice v současné době asi nikdo nemá, ty si postavení hlídají, my se pereme s tou skupinou „vlčáků“, Neratovicemi a Českým Brodem o druhé místo. Samozřejmě chceme pořád naši skupinu vyhrát a postoupit z prvního místa, ale i druhé místo může být za určitých okolností postupové. V žádném zápase jsme herně nepropadli, možná až na první poločas v Lounech. Hře jsme většinou dominovali, jen nás, bohužel, srazily některé individuální chyby. Ale trápí se i ostatní týmy, kterým se na podzim dařilo.

A chcete postoupit do ČFL, třetí ligy?
Záleží na vedení klubu, jak se vyjádří.

Jak si spravit chuť po porážce v Rakovníku doma s Vilémovem? Mužstvem, které je na spodu tabulky.
Vilémov je nováček a určitě to s ním bude o dobývání tvrze. Podobně teď s námi hrál další nováček Rakovník. Tato mužstva spoléhají na brejky. V tréninku jsme se zaměřili na finální přihrávku a zakončení.

Dojde ke změnám v sestavě Kladna?
K žádným velkým změnám nesáhnu, protože jsem s předvedenou hrou spokojený. Jen mám starosti, koho postavím do brány, kdyby se náhodou Tesař zranil. Nemám adekvátní dvojku, takže půjde do brány v nejhorším případě někdo z pole, třeba Pechr.

To by mohl chytat i Pavel Bartoš (36), který se prakticky každý zápas na jaře rozcvičuje u lajny a je po zranění připravený naskočit?
S Pavlem jsem domluvený, že zaskočí kamkoli v sestavě, ale brankář to asi nebude (směje se).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí