Byli jsme u toho. Vraný hodoval v Tuchlovicích

Domácí potřebovali vyhrát, aby se drželi na dohled od sestupových vod, hosté chtěli bodovat, aby se v sestupových vodách nadechli. Povedlo se druhé. V derby vyhrál Vraný na půdě Tuchlovic 2:1 po penaltovém rozstřelu (0:0).

Sestavy obou týmů nahlodala marodka. Jak Vranému, tak Tuchlovicím chyběla takřka polovina mužstva. Například trenér hostí Josef Fujdiar neměl ve druhém poločase koho střídat. Na lavičce mu zůstala jen dvojice zraněných, kteří původně naskočili od začátku zápasu… „Museli jsme povolat kluky z béčka,“ poznamenal kouč Vraného. „Nám chybí šest hráčů,“ dodal Daniel Drahokoupil po zápase.

V samotném duelu bylo přesto cítit překvapivé sebevědomí hostů. Tuchlovičtí tahali většinu útoků přes výborného Hafenrichtera, který míče rozděloval k velkému vápnu. Tam ovšem snaha domácích ztroskotávala na Jarábovi či krajních becích v zelených dresech. Po prvním poločase, který pozbýval vzruchu, si někteří diváci povzdechli, že nepřišli se dívat na „bé“ třídu… 

Po změně stran se přes ostřejší souboje uprostřed hřiště přeci jen domácí gólově prosadili z ojedinělé kombinace. V tu dobu to měli snazší o očividnou únavu hostí. Do konce zápasu scházelo nějakých sedm osm minut. A místo toho, aby Tuchlovičtí soupeře zmáčkli na jeho půlce, trestuhodně ho nechali hrát před vlastním vápnem, až se jim to vymstilo. Hodzič, nikým nehlídán a nikým neatakován, za přihlížení dvou obránců nohejbalově přeloboval gólmana. Jestliže si Tuchlovice v Hostouni stěžovaly na vlastní obránce při standardních situacích, ze kterých tam inkasovaly čtyři kusy, pak se jejich obrana nevyznamenala ani v běžné hře. 

Následující penalty jsou hrou vabank na jakékoli fotbalové úrovni. Šťastnější na jejich konce byli hosté. „Po vedoucí brance máme hrát nahoře na půlce Vraného a ne u nás! Chybí nám ve hře větší srdce,“ zlobil se zraněný Lukáš Hajník. Tuchlovice jsou v tabulce čtrnácté, ovšem už jen o bod před Vraným.  

„V torzu jsme předvedli jen bojovný výkon. Ani jeden mančaft nehrál fotbal. Nám stačilo dostat Tuchlovice pod tlak,“ usmíval se po utkání trenér Fujdiar. Jeho syn, pravý bek Vraného, dodal: „Jeli jsme sem vyhrát, což se nám povedlo aspoň na penalty. Jsou to důležité body. Když se nám o víkendu podaří doma přehrát Rejšice, budeme na dobré cestě za záchranou.“

Trenér Tuchlovic přiznal současnou bezradnost s výkonem svých svěřenců. „Z naší strany to mělo velmi slabou úroveň. Měli jsme jasně vyhrát, ale jak vidno, nedokážeme hrát ani se slabým soupeřem. Po náhodné brance není možné, aby dva střední halvové pustili soupeřova hráče do šance, z které vyrovnal. Do konce jara je pořád ještě dost zápasů, tak naše šance na záchranu žije.“

Góly: Fitko - Hodzič

Tuchlovice: Pečonka (střídal Zelenka) – Pilař, Portužák, Zimerman, Nejedlý, Cabejšek, Hafenrichter, Fitka, Kedroň, Hadrika, Kudela (střídali Brnovják, Jalaghonia).

Vraný: Sailer – Fujdiar, Jaráb, Šafner, Prágl, Urban, Hodzič, Zelenka, Cahloupka, Kujal, Klimel (střídali Novák, Rada).

Diváků: pokladní hlásila přes 200

Nejlepší na hřišti podle VK: Hafenrichter

Jan Murárik

 

tuchlfotbal

Fotbal nestál za nic, tak se aspoň hrálo od podlahy

tuchljako

Jako vždy zápas doprovázel na trubku Venca Dvořák

tuchlkupte

Kupte si klobásku

tuchlnaprani

Na přání redakce Václav všem zahrál Zelená je tráva

tuchltrener

Trenér Drahokoupil dumá, kde Tuchlovice nechaly formu

tuchltrenervraneho

Trenér Vraného Josef Fujdiar měl na lavičce jen dva zraněné hráče

tuchltuchlovicka

Tuchlovická specialita - potok vedle hřiště

tuchlvsichni

Všichni to měli za třicet


Počasí Kladno

Předpověď počasí