Na SK si to rozdají fotbalové naděje

Do Kladna přijelo osm družstev fotbalistů do patnácti let. Na hřištích SK se totiž tento víkend odehrají zápasy prvního ročníku Kladenského poháru, který na prestiži získává jmény účastníků.

V sobotu se kvůli turnaji stěhuje áčko SK na sousední NOVO, kde od pěti hodin odpoledne sehraje utkání MOL Cupu proti Táborsku. Kdo nepůjde na dospělé, měl by v sobotu či v neděli vzít děti na SK. Na jeho hřišti si totiž mezi sebou v turnaji změří síly slovenský Trenčín, pražské týmy Bohemians, Slavia, Dukla a Meteor, moravské kluby Zbrojovka Brno, Baník Ostrava a domácí SK. 

„Jména těchto klubů nasadila prestižní laťku Kladenského poháru vysoko. Není moc klubů v Česku, které by s fotbalovou mládeží pracovaly lépe. A zástupce Slovenska má také svoji kvalitu,“ zve diváky nový šéftrenér SK Matyáš Kudela. Byť kladenský fotbal ani v mládeži nehraje v českém fotbale v nejvyšších patrech, jeho mladíci se podle šéftrenéra v konkurenci neztratí. „I když jsou soupeři na vyšší úrovni, naši kluci vstupují do turnaje s vysokým odhodláním i s velkou motivací předvést se před novými trenéry i diváky, kterých, doufám, přijde hodně,“ dodává Matyáš Kudela.

Turnaj začíná zítra v devět hodin ráno a končí v neděli vyhlášením medailistů zhruba ve čtyři hodiny odpoledne.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí