Zdeněk Janda si povídal s „Kabelkou“ a Patýsem“

Hokejové Kladno přitahuje média i bez přítomnosti Jaromíra Jágra, který už je v Americe. V minulých dnech vážil cestu na kladenský zimní stadion Zdeněk Janda, jeden z nejváženějších hokejových novinářů v Čechách a redaktor pátečního magazínu deníku Sport. Cílem jeho návštěvy bylo setkání s dalšími kladenskými legendami a v současnosti trenéry Rytířů Pavlem Paterou a Františkem Kaberlem. 

Co bylo inspirací pro takovou schůzku?
Líbí se mi, že se na trenérské střídačce prvoligového Kladna sešlo dohromady devět titulů mistra světa a k tomu jedna zlatá olympijská medaile. To je unikát. K povídání s nimi jsem pozval i jejich kolegu ze střídačky, zkušeného trenéra, Jiřího Kopeckého. Zajímalo mě, jak se jim spolupracuje, i co pan Kopecký na takovou společnost kolegů říká. Vše se můžete dočíst v magazínu tento pátek. 

Dozvěděl jste se něco, co jste ani netušil, že se dozvíte?
Dozvěděl jsem se, nebo se potvrdilo, co jsem tušil, že budou hodně skromní (usmívá se). Jak Franta, tak Pavel o své slavné minulosti moc mluvit nechtěli a oba zdůrazňovali přítomnost, ve které dělají všechno pro návrat Kladna do extraligy. Snaží se těžit ze zkušeností a práce trenérů, kteří je kdy vedli.

Padala jména trenérských vzorů?
Pavel zmiňoval hlavně Ivana Hlinku, ale nezapomněl ani na další reprezentační trenéry, pod nimiž hrával. Franta jmenovat nechtěl, jen řekl, že vzpomíná v dobrém na všechny.

Bylo to jiné povídání, než na které jste zvyklý u trenérských zelenáčů?
Bylo to jiné v té skromnosti, o které jsem mluvil. 

S oběma jste se ve své dlouholeté novinářské kariéře setkal mnohokrát. Když skončili hráčskou kariéru, čekal jste, že se objeví na jiných postech, než zrovna na střídačce v první lize?
Ten čas přijde. Klub je potřebuje, tak se do něj vrátili. Tak to i vnímají.

Jan Murárik

jandamichal

Michal Beránek fotí, Zdeněk Janda drží blesk

jandatreneri

Trenéři nechávají nahlédnout do strategie


Počasí Kladno

Předpověď počasí