Roman Přikryl: V Kladně je to super. Ve volnu hraji na playstationu

V Kladně se objevil před letošní sezonou a zatím možná nenápadně sbírá asistence. Na kontě jich má za osm zápasů už šest. Řeč je o hokejovém útočníkovi Rytířů Romanu Přikrylovi. Plzeňský rodák se v rozhovoru pro Vaše Kladno trochu více představil.

Popište, jak probíhalo před sezonou vaše jednání s Rytíři…
Kladenské vedení po mě sáhlo poté, co mě viděli hrát v play off. Už na začátku sezony se mi ozvali, jestli bych chtěl za Kladno hrát a já to beru jako skvělou příležitost.

Jak se vám zatím v Kladně líbí?
V Kladně se mi moc líbí a jsem velmi rád za tu šanci, kterou jsem od klubu dostal. Mohu tady hrát, na rozdíl od Plzně, kde jsem se do čtyř formací bohužel nevešel. 

Chtěl byste hrát raději v Plzni extraligu?
Určitě mě mrzí, že tam nehraji, přeci jen je to česká nejvyšší soutěž. Teď sice hraji o úroveň nižší soutěž, ale moje role je tady důležitější a mám více prostoru na ledě. V tuhle chvíli to beru pozitivně a je to pro mě lepší.

Jak vám na ledě vyhovuje spolupráce s Peterem Jánským a Jakubem Strnadem?
Zatím nám to společně klape, musím zaťukat. Osobně chci začít dávat góly. Asistence zatím nějaké mám, ale bylo by dobré pomoci jak své lajně, tak i týmu nějakým gólovým přídělem.

Trénuje vás olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera a jeho asistent František Kaberle je neméně úspěšným bývalým hokejistou. Jaké to pod jejich vedením je?
Jsou to velké osobnosti, to víme všichni. Byli to dobří hráči a jsou to i kvalitní trenéři. Je to pro ně určitě těžké, když trénují takový tým, jakým je Kladno, které má velké ambice, aby se dostalo zpátky do extraligy. Musíme i jim dokázat, že na to máme.

Co děláte ve volném čase?
Rád si zahraji playstation, to mě baví nejvíc. Jinak jsem přemýšlel o vysoké škole, ale nakonec jsem se k tomu po úspěšném složení maturity nedokopal a zůstal jen u hokeje.

Dojíždíte z Plzně do Kladna, nebo tady bydlíte?
V Kladně jsem si pronajal byt, kde bydlím se svou přítelkyní a líbí se mi tady. Do Plzně jezdím za rodinou jen ve svém volnu.

Lukáš Jůdl

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí