Zdeněk Rada: S Brodem nás v obraně čekají tvrdé souboje

Obrana fotbalového SK je opěrným bodem celého týmu. Kompletní šlape jak má a každý z její čtveřice zaslouží většinu zápasů absolutorium. Ovšem v posledním utkání, vítězném proti Libiši, nad všemi vynikal výkon stopera Zdeňka Rady (26).

Kromě výborného výkonu dal o sobě vědět nepříjemnou střelou z třiceti metrů a výkopem míče z prázdné kladenské branky, čímž vlastnímu gólmanovi zachránil čisté konto a soupeřovi zhatil plány na dotažení skóre. 

Ta pecka z celkem velké vzdálenosti potěšila fanoušky na tribunách. Proč se k podobným střeleckým pokusům neuchylujete častěji?
Sedlo mi to pěkně, to jo (usmívá se). K takové střele nemám každý zápas potřebný prostor. 

Libiš nepatří k nejtěžším soupeřům, s kterými se SK ve skupině A setkává. Jak se takový zápas hraje, když to není proti favoritům?
Je to jiné v tom, že nevíme, co od těch slabších čekat. Libiš nás zaskočila aktivním fotbalem a my se nemohli dostat k naší hře. Probrala nás až tyč, kterou soupeř trefil v úvodu.

Jak má vypadat hra SK z vašeho pohledu?
Naše hra je po zemi odzadu. Přes obránce na střední záložníky a odtud do krajů. 

Ve stoperské dvojici jste nahradil Filipa Suchého, jak se vám hraje s Jirkou Veselým, fotbalovým matadorem?
Já jsem s ním spokojený (směje se), je to do stoperské dvojky dobrý parťák. 

Máte mezi sebou, nebo od trenéra rozdělené úlohy?
Nemáme. Jediný náš zásadní úkol je pomoci brankáři nedostat gól. A když za něj náhodou něco propadne, tak to vykopneme z brány. Proto se snažím dobíhat všechny balony, co jdou na bránu. 

Nyní hrajete s Českým Brodem. Těžkým soupeřem. Jak s ním vyhrát?
Nemám přehled o složení týmů v naší skupině, ale souhlasím, že Brod je v jakémkoli současném složení těžký soupeř. V obraně nás čekají tvrdé souboje a v poli kombinační fotbal.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí