Střeleckou chuť Rytířů odnesly Litoměřice

Tip na urputné bránění Jardovi Kallovi nevyšel. Souboj Litoměřic s kladenskými Rytíři byl ve znamení brankové přestřelky. Domácí Stadion v ní prohrál 3:5 (1:2, 1:0, 1:3).

Kladenští využili hned první přesilové hry a první lajna Machačem otevřela skóre. O deset minut později kladenský střelec putoval na trestnou lavici a Stadion hosty napodobil. Oba týmy si od té doby hlídaly svá obranná pásma, což se lépe dařilo Kladenským. Domácí totiž nechali před koncem třetiny až příliš volnosti Jánskému a tomu nedělalo potíže protlačit puk za gólmana.

V druhém dějství ve využívání početní převahy pokračovali Litoměřičtí. Naštěstí pro Kladno jenom jednou. Rytíři se většinu téhle dvacetiminutovky bránili, aniž by se dostali k nebezpečnému zakončení. 

Poslední třetina ovšem byla v podání Kladenských zcela odlišná. Třetí gól vstřelil Drtina z přesilovky a snad tím dal zapomenout na jalová představení svého týmu v početní převaze. Stadion sice brzy skóre srovnal, ale pak jeho hráči neuhlídali rychlíka Strnada a Kladno šlo znovu do vedení. Pojistku a Tonem vysněný pátý gól Kladna v utkání mohl vstřelit Tenkrát, ovšem nařízené trestné střílení bylo nad jeho síly. Dal jej až sám nejstarší z Rytířů při power play domácích. Nahrávku si připsal Přikryl, kterého by hokejový veterán viděl rád u sebe na centru. Hosté se po třech zápasech radovali z vítězství v základní hrací době.

Další kolo sehrají Kladenští v sobotu na ledě pražské Slavie (17.30 h.). 

Branky a nahrávky: 12. Bulík (Valášek, Barák), 23. Bulík (Smetana, Jaroslav Kalla), 43. Valášek (Jaroslav Kalla, Bulík) – 2. Machač (Burger, Tenkrát), 18. Jánský (R. Přikryl, Strnad), 41. J. Drtina (Burger), 54. Strnad (Kehar, Tenkrát), 60

HC Stadion Litoměřice: Pavelka – Smetana, Barák, Bílek, Šulc, Plášil, Piegl, Jebavý – Jaroslav Kalla, Bulík, Valášek – Pletka, Hanták, Ondráček – Miškář, Pilař, Procházka – Dvořák, Rubeš, Švagrovský.

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Drtina, Hořava, Ulrych, Ptáček, Kehar, Repe, Růžička – Machač, Burger, Tenkrát – Ton, Kubík, Zikmund – Strnad, Přikryl, Jánský – Redlich, Havlůj, Cetkovský.

Diváků: 1320

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí