Až sedmá série penalt rozhodla duel v Lidicích

V 8. kole okresního přeboru přivítal SK Lidice soupeře z Dubí a duel nakonec rozhodly až penalty. SK Lidice - SK Slovan Dubí 2:2 (2:3 pen.).

Úvod utkání byl opatrný z obou stran, hra se odehrávala na středu hrací plochy, bez výraznějších šancí. Až v 15. minutě zahrozili hosté, když dlouhý aut Strachoty prodlužoval Větrovec, ale Stehlík hlavou minul těsně vedle. Vzápětí se v dobré pozici objevil Bednář, ale ani jeho střela se nevešla mezi tyče domácího brankáře. Gólově udeřilo na druhé straně, když se po rohovém kopu prosadil domácí Záleský. Ve 24. minutě mohl srovnat Tony, bohužel branku nevsítil. Radost si udělal o chvilku později, míč putoval po ose Nafta - Bednář až ke zmíněnému Tondovi - 1:1. Tímto výsledkem skončil první poločas.

V 55. minutě se znovu jako první radovali Dubáci, když se po krásné přihrávce Bednáře prosadil kanonýr posledních týdnů Tonda - 1:2. V 62. minutě chyboval jinak spolehlivě hrající stoper Vimr a domácí trestali Tyburcem - 2:2. Do vedení se mohl dostat opět Slovan, ale Nafta svůj samostatný únik zakončil pouze do ležícího domácího brankáře. V 72. minutě si šanci znovu zopakoval Nafta, ale v posledních dnech si „střelky“ neobul. Po této šanci převzali otěže zápasu domácí borci. Dubáci se soustředili pouze na obranu a rychlé kontry (ty ale nepřicházely). Díky dobré defenzivě i s trochou kliky pro hosty se domácí neprosadili a tak došlo na pokutové kopy. Rozhodnutí padlo až v sedmé sérii, když Slezák bezpečně proměnil, naopak domácí Štika trefil pouze břevno. Tím Dubí odskočilo Lidickým na tři body.

Sestava Slovanu Dubí: Tutka, Strachota, Slezák ml., Vimr, Stehlík, Větrovec, Duda J., Kníže, Bednář, Nachtigal, Tony, střídání: 78.min. Stehlík-Bán, 83.min. Bednář-Řepa

- bp -

Ilustrační foto: Jarda Duda

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí