Volejbalisté zabrali a smetli Pražany

Suverénní přednes a hra téměř bez chyb dovedla v roli hostů kladenské volejbalisty k jasnému vítězství na hřišti ČZU Praha 3:0 (25:18, 25:15, 25:15).

Do hodiny bylo po zápase. Kladenští k radosti svých trenérů hráli disciplinovaně a na rozdíl od prohry se Zlínem také kolektivně jako parta. V samotném zápase pak uhlídali největší hvězdu soupeře smečaře Kuboše, dobře blokovali a přitvrdili na servisu. Domácí narazili na zkušenějšího protivníka, který je nepustil do zápasu. "Měl jsem obavy, jak hráči zvládnou pozici favorita, jestli budou makat jako tým. Mám radost, že to zvládli na jedničku. Drobné chyby bych v našem projevu našel, ale ty nebyly podstatné," usmíval se Milan Fortuník, kouč Kladna. "Minulý týden jsme prohráli se Zlínem, který teď přehrál Liberec a zařadil se mezi velké favority extraligy. My jsme proti ČZU ukázali, že s námi se musím počítat," dodal asistent trenéra Petr Klár.

Kladenští hrají další utkání 29. října proti Českým Budějovicím (18.00 h., sportovní hala).

Sestava Kladna: Křesťan, Trojan, Hietanen, Hýský, Zajíček, van Haarlem, libero Sparidans, na střídání: Syrůček, Lenc. Dillien.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí