Rytířům se zápas s Benátkami nevydařil

Druhou polovinu základní části začali Rytíři prohrou s týmem HC Benátky nad Jizerou 1:4 (1:1, 0:1, 0:2), pro který je to v letošní sezóně vůbec první vyhraný zápas nad Kladnem.

Úvod zápasu začal vyloučením kladenského Františka Ptáčka a hosté chytili svou první příležitost za pačesy. Ve čtvrté minutě překonal Hanuljaka druhou nebezpečnou střelou Ladislav Bittner a otevřel skóre hry. Jednobrankový náskok vybičoval hostující hráče k hodně aktivní hře a domácí působili lehce strnule. Při první početní výhodě se však Rytíři zvládli vzchopit a Jiří Burger vrátil ve dvanácté minutě zápas opět na začátek. A nejen to, vstřelený gól přinesl domácím hráčům i potřebnou sebedůvěru a energii. V závěru třetiny pak bylo hodně rušno na trestné lavici, skóre však zůstalo nezměněné 1:1.

Druhá třetina začala identicky jako první. S tím rozdílem, že tentokrát se Ladislavu Bittnerovi podařilo skórovat ve vlastním oslabení. Hned o sedm sekund později si bruslil pro vyrovnání David Tůma, byl však faulován a rozhodčí odpískal trestné střílení. To ale Tůma neproměnil a hra pokračovala lépe pro hosty. Rytíři strávili většinu třetiny v útočném pásmu, ale kotouči jakoby se za záda Novotného nechtělo. Dokonce ani dvě přesilové hry nepomohly domácím k vyrovnání a Benátky si tak odnesly do kabiny jednobrankový náskok. 

Do třetí třetiny vstoupili Rytíři s jasným úkolem – vyrovnat. A ačkoli se snažili, do velkých šancí se ne a ne dostat. Nepomohla ani další početní výhoda a hosté už si začínali mnout ruce. V padesáté druhé minutě pak potvrdily Benátky svůj náskok střelou Jiřího Černocha, jehož rána prošla Hanuljakovi pod betony. Čtyři minuty před koncem se před Novotným ocitl tváří v tvář David Tůma, ale akce se mu nepovedla úspěšně zakončit. Rytíři se posléze rozhodli pro hru v šesti, ale trefily se opět jen Benátky, které si v padesáté osmé minutě připsaly zásluhou Ivana Ďurače čtvrtý gól. 

Příští utkání odehrají Rytíři 26. 11. v 17.00 hod. jako hosté s týmem HC AZ Havířov 2010.

Počet diváků: 1601

Branky a nahrávky: 12. Burger (J. Drtina, Machač) – 4. Bittner (Volf), 22. Bittner, 52. Černoch (Hrníčko, Hrabík), 58. Ďurač (Černoch)

Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – J. Drtina, P. Hořava (A), Kehar, F. Matula, Ulrych, Ptáček (A), Zelingr, D. Růžička – Machač, Burger (C), Tůma – Strnad, R. Přikryl, Pekr – Tenkrát, Kubík, Ton – Redlich, Zikmund, Cetkovský.

HC Benátky nad Jizerou: F. Novotný (Hosnedl) – Kočí (A), Mikliš, Havlín, Kolmann (A), Pyrochta, Zeleňák, Tržický – Černoch, Hrabík, Hrníčko – Víšek (C), J. Mikyska, Vrbata – Bittner, Volf, Prokeš – J. Havel, Da. Svoboda, Ďurač – Janele.

Barbora Lišková

tabulebenat


Počasí Kladno

Předpověď počasí