Honza Homolka: V BIOSce čekám vysokou úroveň zápasů

SKS Arena pořádá mistrovství republiky. Uskuteční se desátého prosince v kladenské hale BIOS a představí se na ní amatérská špička kickboxu v lowkicku i kicklightu. Hlavním garantem turnaje je nejlepší kladenský závodník v kickboxu Honza Homolka.

Proč pořádáte kontaktní i polokontaktní závod v jednom turnaji?
Protože chceme pokrýt co nejširší škálu závodníků. Je to třetí velký turnaj, který SKS Arena pořádá. Dva roky zpátky jsme dělali amatérský turnaj pro začátečníky, loni první republiku a letos tedy republiku ve dvou disciplínách. Chceme tenhle sport dostat víc mezi lidi, aby ho mohli vidět a nemuseli nutně hned chodit do tělocvičny, a na druhé straně je dobře, že se naši závodníci představí před větším publikem. Ne každý totiž může startovat na gala večerech.

Má podle vás úroveň českého kickboxu důstojné srovnání se světem?
Vzhledem k výsledkům posledního mistrovství světa organizace WAKO, což je nejvyšší soutěž, na které lze startovat a odkud jsme přivezli čtyři medaile, tak se podle mého názoru úroveň českého kickboxu zlepšila. Blížíme se světové úrovni na sto procent. Tudíž v Kladně se můžeme těšit na velmi dobrou úroveň závodů.

Jaký systém závodníky čeká?
Budou postupovat v pavouku až do finále. Ty nejlepší čeká ten den až pět zápasů, což je velmi náročné.

Čekal bych, že zvolíte pro republiku tradiční sportovní halu, ale vy jste vsadili na BIOSku…
BIOSka je hezká a nám bohatě stačí (usmívá se).

Jan Murárik

homolkaplakat


Počasí Kladno

Předpověď počasí