Prolomí Rytíři sérii bez výher?

Doba, kdy se Kladnu proti Litoměřicím nedařilo, je minulostí. A právě proti dnešnímu soupeři by se Rytíři mohli vrátit na domácí vítěznou vlnu. 

Z té je srazily České Budějovice, aby poté „u dna“ Kladno podržely Benátky. V sobotu Rytíři vyhráli v Havířově, Litoměřice padly ve Frýdku Místku. Kladenským patří aktuálně druhé místo, „Kališníci“ jsou na desáté příčce. A právě domácí by dnes večer mohli opět slavit výhru. Litoměřičtí totiž v současné sezoně s nimi dvakrát prohráli (2:4 a 3:5). „Doma už si další porážku nesmíme dovolit i kvůli skvělým fanouškům,“ upozorňuje Rytíř Jurij Repe.

K vítězství by Kladno mohla táhnout nově složená lajna s Tůmou, Burgerem a nováčkem týmu Klozem. Ten si z Ústí přinesl čtrnáct gólů a dvanáct nahrávek, dosavadní lídr kladenského bodování Jiří Burger dosud nasbíral sedm branek a šestnáct asistencí. Nejlepší „Kališník“ exkladenský Jaroslav Kalla má na svém kontě šestnáct bodů za pět tref a jedenáct nahrávek.

„Vrátili se nám kluci z marodky, takže máme čtyři útoky pohromadě. Když jsem se teď díval na statistiky z druhé čtvrtiny, tak jak Jarda Kalla, tak i Venca Pletka se zvedli, takže věřím, že na to navážou. Většina hráčů se pohybuje v plusových hodnotách, což znamená, že soupeře přestřílíme. Přesilovky se zlepšily o hodně, oslabení zvládáme, což je vidět ve statistikách, kde jsme třetí v celé soutěži,“ říká na webových stránkách litoměřického klubu trenér Miloš Říha. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí