Kladno s Litoměřicemi selhalo


Zápas se Stadionem Litoměřice pro Kladno nedopadl dobře. Po úvodním vedení usnuli domácí hráči na vavřínech a nechali soupeře ve druhé třetině obrátit zápas, který skončil 2:4 (1:1, 1:3, 0:0).

Hned v úvoduse představila nová posila týmu Jan Kloz, který bezchybně přihrál před bránu svému „parťákovi“ Tůmovi. Pavelka však byl v pozoru od první vteřiny a nadějnou akci zastavil. O další velkou příležitost se pak postaral Strnad, jehož střelu se ještě pokusil Kubík marně dorazit. Až v sedmé minutě se „rytířský“ tlak na branku projevil i gólově, když se Jiřímu Cetkovskému povedlo poslat kotouč za záda hostujícího brankáře. Avšak i přes domácí nápor se podařilo Litoměřicím ve třinácté minutě zásluhou Tomáše Rubeše vyrovnat. Stav utkání tak zůstal po první třetině nerozhodný. 

Ve druhé periodě Stadion nezahálel a začal nebezpečně vystrkovat drápky. To se také potvrdilo ve dvacáté sedmé minutě, kdy se trefil Milan Valášek a poslal tak Litoměřice do vedení. A na druhou branku hosté nemuseli čekat dlouho. O dvě minuty později překonal Hanuljaka také Jan Veselý a zařídil Litoměřicím příjemný dvoubrankový náskok. Trenér Patera se po tomto gólu rozhodl pro změnu brankáře a junior Stahl tak dostal svou vůbec první příležitost v A-týmu. Ani to však Rytířům nevrátilo krev do žil a branky i nadále narůstaly. Ve třicáté třetí minutě skóroval také Radek Pilař a na tribunách se to nebezpečně vyprázdnilo. Malou naději vzkřísil tři minuty před koncem třetiny Strnad, který si zajel proti Pavelkovi trestné střílení, a to s přehledem proměnil. 

Ve třetí třetině měli Rytíři poslední šanci se stavem utkání něco udělat. Velmi aktivním hráčem byl Jakub Strnad a Cetkovský, kterému se málem podařilo skórovat ve vlastním oslabení. Hostující brankář však své spoluhráče podržel a předvedl další z řady skvělých zákroků. Přes určitou snahu se však domácím nedařilo vytvořit si šanci, kterou by Pavelku ohrozili, a hostující obrana si navíc hlídala Rytíře ze všech stran. Kladno se pak v závěru dopustilo také řady chyb, čímž opět zaměstnalo mladého brankáře Stahla. Ten však již bránu zvládl uhlídat a udržel skóre na 2:4.

Příští utkání odehrají Rytíři v sobotu 3. 12. v 16.00 hod s HC Slavii Praha na kladenském zimním stadionu.

Počet diváků: 1584

Branky a nahrávky: 7. Cetkovský (Zikmund, Redlich), 37. Strnad (TS) – 13. Rubeš, 27. Valášek (Nedvídek, Miškář), 29. J. Veselý (Pletka), 33. R. Pilař (Pavlas)

Rytíři Kladno: Hanuljak (Stahl) – J. Drtina, P. Hořava (A), Kehar, D. Růžička, Repe, Ptáček (A), Zelingr, Ulrych – J. Kloz, Burger (C), Tůma – Strnad, R. Přikryl, Kubík – Tenkrát, Machač, Ton – Redlich, Zikmund, Cetkovský.

HC Stadion Litoměřice: J. Pavelka (Šindelář) – Jebavý, J. Šulc, Pavlas (C), Smetana, Piegl, Barák, Bažant, Š. Havránek – Pletka (A), Rubeš, R. Pavlík – Jaroslav Kalla, J. Veselý, Valášek – M. Ondráček, Hanták, Kopta – Nedvídek, Miškář, R. Pilař.

Barbora Lišková

 

hokejgolmani

Domácí trenér musel sáhnout k výměně gólmanů

 

tabulelitak

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí