Rytíři ještě vyhrávat nezapomněli

Po sérii nezdarů se objevila na tvářích kladenských hráčů znovu radost. Zápas s SK Horáckou Slavií Třebíč zvládli Rytíři dovést k vítězství 3:2 (1:0, 1:2, 1:0) a připisují si po dlouhé době dva body.

Do utkání s Třebíčí vstoupili Rytíři s tím, že si už nesmí nechat na domácí půdě utéct další body. A snaha byla opravdu cítit od první minuty, kdy se dostal do šance Strnad. Jeho střelu ale Jekel zpacifikoval. Hned další kladenská příležitost ale dopadla o poznání lépe. Ve čtvrté minutě našel Přikryl volného Petera Jánského a tomu se už puk za brankářova záda dostat podařilo.  Rytíři pak bez problému ustáli u dvě vlastní vyloučení a mohli dále bojovat v plném počtu. Do konce třetiny už však více neskórovali.

To se však změnilo hned v úvodu druhé dvacetiminutovky. Ve dvacáté čtvrté minutě umístil kotouč pod břevno Petr Ton a navýšil kladenské vedení na dvě branky. Netrvalo to však dlouho a radost se objevila i na druhé straně. Hanuljaka překonal ve stejné minutě David Dolníček, kterému asistoval, ještě před pár zápasy kladenský, Matěj Pekr. A druhý jmenovaný nezůstal jen u nahrávky. Ve třicáté čtvrté minutě dostal Pekr puk pod betony domácího brankáře a postaral se tak o vyrovnání. Kladenští si tak práci opět příliš neusnadnili.

V poslední třetině se domácí trochu vzchopili a pokoušeli se navázat na svůj výkon v prvním dějství. První větší šance však přišla až ve čtyřicáté šesté minutě, kdy vystřelil na Jekela Burger, ale střela skončila pouze v bezpečí u hostujícího brankáře. Třebíči se nedařilo dostat do tlaku a Rytíři se snažili ze všech sil, chytit tuto příležitost za pačesy. A v padesáté osmé minutě se tato snaha vyplatila, když se za Kladno trefil vůbec poprvé Jan Kloz a přiblížil domácí hráče tak dlouho očekávané výhře. Hosté to zkoušeli ještě poslední minutu zápasu v šesti, Rytíři si však už výsledek bez problémů pohlídali.

Příští utkání sehrají domácí hráči v sobotu od 17:30hod s týmem HC Most v Mostě.

Počet diváků: 1211

Branky a nahrávky:4. Jánský (R. Přikryl, D. Růžička), 24. Ton (Tenkrát, Machač), 58. J. Kloz (Burger, Tůma) – 24. Dolníček (Pekr), 34. Pekr (R. Erat)

Rytíři Kladno: Hanuljak (Stahl) – J. Drtina, P. Hořava (A), Kehar, D. Růžička, Ulrych, Ptáček (A), Zelingr – J. Kloz, Burger (C), Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Tenkrát, Machač, Ton – Cetkovský, Zikmund, Keszi.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – J. Zdráhal (A), Niko, Bartejs, Koch, Čejka, Lojek, D. Mikyska – R. Erat (A), Dolníček (C), Pekr – Malec, Raška, Mrázek – Jan Wasserbauer, R. Zohorna, Kristl – Kusko, Milfait, Psota.

Barbora Lišková


Počasí Kladno

Předpověď počasí