Kanonýrka Bára: Účast v play off je reálná

V minulých dnech jsme představili tři mládežnické naděje florbalových Kanonýrů Kladno. Nyní přišla řada na hvězdy elitních týmů kladenského florbalového klubu. Dnes odpovídá Barbora Hubrová (26), nejproduktivnější hráčka a nejlepší střelkyně Kanonýrek v 1. lize žen.

V aktuálním ročníku jste zatím na osmém místě zaručujícím účast v play off. Panuje v týmu spokojenost?
Ano i ne. Už teď jsme bodově úspěšnější než minulý rok, což nás těší. I naše hra se díky nové trenérce Elišce Moulisové a jejímu přístupu zvedla. Na druhou stranu si uvědomujeme, že jsme v tuto chvíli mohly mít více bodů, kdybychom neztratily se slabšími soupeři.

Na jaké mety může váš tým v této sezoně reálně pomýšlet?
Reálná je určitě účast v play off. Podmínkou je ovšem zisk potřebných bodů proti soupeřům, kteří jsou pro nás hratelní.

Jste nejlepší střelkyní a nejproduktivnější hráčkou Kanonýrek. Tým na vás spoléhá. Připouštíte si tlak?
O tlaku se mluvit nedá, v týmu panuje pohoda a do zápasu jdeme všechny s chutí. Že to tam letos zatím napadalo nejvíc mně, to je asi i o štěstí. Hlavní je, že to pak přinese body do tabulky celému týmu.

S kladenským florbalem jste toho zažila hodně. Čeho byste ještě ve své kariéře chtěla dosáhnout?
V tomto ohledu jsem celkem realista. Na nejvyšší soutěž nebo dokonce na reprezentaci už nepomýšlím. Nicméně chci poděkovat všem, co nás kdy podporovali a nadále podporují. Tím nemyslím pouze podporu klubovou, ale také přízeň našich rodin a blízkých, kteří za námi stojí a fandí nám, i když se zrovna nedaří.

Jak reálná je možnost, že někdy v budoucnu uvidíme Kanonýrky v nejvyšší soutěži?
Na tuto otázku není lehké odpovědět, obnáší to hodně „kdyby“. Kdyby byla na Kladně větší základna mladých hráček, ze kterých by bylo možné brát kvalitu, určitě by se do budoucna na nejvyšší soutěž pomýšlet dalo. Kdyby na Kladně zůstávaly nadějné hráčky, které pak i nejvyšší soutěž hrají v jiných klubech, také by se to dalo. Nejde přehlédnout snahu klubu, který nabírá velmi mladé a mnohdy šikovné hráčky. Až vyrostou, mohou být novou nadějí pro ženský florbal na Kladně.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí