Příslib pro play off. Rytíři vyhráli na ledě Motoru

Kladno ještě nevzdává boj o první místo v tabulce. Lídra totiž porazilo a snížilo jeho náskok. Motor České Budějovice – Rytíři Kladno 1:2 (0:1, 1:0, 0:1).

Vyprodaný stadion, čtyři rozhodčí, oslabené Kladno, obránce v útoku Motoru, jehož zadní řady posílil hvězdný Novák. Tak začal tradiční prvoligový duel mužstev slavných hokejových klubů, třetí vzájemný v této sezoně (dosud 3:1 a 4:1 pro Motor).

Kladenští nechali na marodce útočníky Tenkráta se Zikmundem a beka Repeho. Definitivně se po utkání má rozhodnout o kladenské budoucnosti Grattona. Josh přiletěl s pověstí velkého tvrďáka, ale v prvním utkání doma s Prostějovem na trestnou lavici ještě nešel. Tuhle cestu absolvoval až na Motoru. V desáté minutě vypálil na branku a hned dostal dvě minuty za běžné napadení. 

Krátce po Kanaďanovi šel na trestnou Ulrych, ale domácí přesilovku pět na tři nevyužili. Naopak inkasovali. Když se Kladno vrátilo do plného počtu, dostalo možnost zahrát si první početní převahu a v ní Ton ukázal, že se mu vrací čuch na góly. Jen co odezněly kladenské oslavy, domácí bitkař Mazanec provokoval Grattona, ovšem ostřílený ranař zůstal v klidu. Herně byli domácí v úvodním dějství o něco málo lepší, ovšem skvělý Cikánek držel čisté konto. Ve druhé třetině kapituloval po šikovném vyjetí Škody na osu a střele nad lapačku. I v téhle době měl Motor více ze hry i střel na branku než Rytíři. Jen pro představu, po téměř deseti minutách byl podle statistiků poměr střel na branku 8:0 ve prospěch Jihočechů. 

V témže dějství šli hosté znovu do tří a znovu se ubránili. Na trestnou téměř společně putovali Hořava a Přikryl. Když se Rytíři dostali do čtyř či pěti, šli si sednout Ptáček s Machačem. Jestliže si někdy kladenští fanoušci stěžují, že Kladno předvádí bídné přesilovky, pak by měli vidět početní převahu Motoru. Tak špatně, jako dnes Budějovice, je Kladenští určitě nehrají… Ve druhé třetině byl konečný poměr střel na branku 18:3 pro domácí.

Po druhé výměně stran se hosté rozstříleli. Z pěti pokusů do konce hrací doby proměnili jeden ve tříbodový zásah! Vynikající Cikánek nejprve vyrazil pokus Motoru, puk se dostal k dvojici Kubík – Ton, ti ujeli do přečíslení a z jejich pokusu skórovat těžil v druhé vlně jedoucí Machač. Vzápětí Ton nedal z bekhendu a další únik Kladenských skončil nepřesným střeleckým pokusem. 

V závěrečných dvou minutách domácí získali další přesilovou hru, ovšem to je v tomto utkání pro spíše trest, než výhoda. K tomu Motor přidal hru bez gólmana, ovšem Kladno si tři body ubránilo!

Branky a nahrávky: 26. Škoda (Suchánek) – 13. Ton (Ptáček, D. Růžička), 53. Machač (Kubík, Ton)

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Patera) – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mucha, Mazanec – L. Květoň, Pajič, Chovan – Šulek, Nouza, Heřman – Kuchejda, Škoda, Hřebejk – Babka, Guman, Žovinec.

Rytíři Kladno: Cikánek (Hanuljak) – Drtina, P. Hořava, Zelingr, Růžička, Ulrych, Ptáček, Kehar – Kloz, Burger, Tůma – Strnad, Přikryl, Jánský – Kubík, Machač, Ton – Cetkovský, Havlůj, Gratton.

Diváků: 6 421 - vyprodáno

Jan Murárik

Foto: MČB

tabulecb

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí