Kanonáda Radka Šikoly. Takhle by se nám to líbilo

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Bývalý kapitán z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (28) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a píše pro vás své postřehy.

Nedělní zápas kladenských florbalistů přinesl největší překvapení patnáctého kola nejvyšší soutěže. Kanonýři zvítězili na půdě mistra z Chodova 7:6 po nájezdech.

V neděli večer jsem byl v šoku. Nováček soutěže zvítězil na půdě mistra! Abych se přiznal, moc nadějí jsem Kanonýrům nedával. Jenže když se sejde žalostný a bohorovný výkon Chodova s nadšeným a bojovným výkonem Kladna, zrodí se vyrovnané utkání plné zajímavých momentů.

Hned v úvodu se musím zastavit u hodnocení zápasu v podání Davida Podhráského, trenéra týmu z Jižního Města. Ten prohlásil, že domácí nebyli schopni hrát florbal a Kladno to asi ani nemělo v úmyslu. To je klasické vyjádření poražené strany po zápase, který měla jasně vyhrát. Ve skutečnosti to bylo tak, že Chodov nemohl hrát kvalitní florbal, protože nebojoval a Kanonýři se mu herně vyrovnali. To je pochopitelně těžké si přiznat.

Poctivě jsem v průběhu celého zápasu hledal momenty, které hráčům Kladna vytknout, ale po takovém utkání a výsledku jsem prostě neměl šanci. Snad jen to, že Kanonýři po vstřeleném gólu velice rychle inkasují, což je dáno nekoncentrovaností. Také řešení brejků soupeře by se dalo vylepšit, ale podobné problémy měl i Chodov.

Vůbec se nechci dotknout Michala Klápy, který odehrál výborný zápas a na své konto si připsal gól a nahrávku a byl zvolen nejlepším hráčem zápasu. Já bych jako třetího volil brankáře Cmírala, který byl vynikající a velmi jistý. Druhý by byl Marek Soukup, který si našel pozici v týmu, ve které je velice platný. Jasně nejlepším hráčem zápasu, a to počítám hráče obou týmů, byl Jan Řehoř, který je o parník před zbytkem kladenského týmu. Zatím je u Kanonýrů na hostování do konce sezony, po ní o něho bude jistě obrovský zájem. Postavte mu sochu, ožeňte ho s Kladeňačkou, udělejte všechno pro to, aby v Kladně pokračoval, protože on má zásadní vliv na výkony celého týmu. Hráčům kolem něho roste sebevědomí. On sám svými kousky ukazuje spoluhráčům, že i sebelepší soupeř je jen člověk, který se dá porazit. Zdeněk Jirák, předseda Kanonýrů, mi nedávno řekl, že cílem vedení je citlivé doplňování kádru o rozdílové hráče. Tohle je přesně ten případ.

V neděli od 17.00 h. v hale BIOS hostí Kanonýři vicemistra z Vítkovic a já věřím, že když okolnosti budou opět hrát v jejich prospěch, šance na další body není mizivá.

Radek Šikola

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí