Kladnu vedení nestačilo


Kladenští fotbalisté vstoupili do poháru Meteoru prohrou s Vykání, mužstvem z krajského přeboru 1:2 (0:0). 

S dvěma dorostenci na lavičce a v oslabené sestavě na posílené mužstvo Čechie kladenské SK nestačilo především ve schopnosti vypracovat si slušnou gólovou šanci. V prvním poločase se Kladenští mezi tři tyče netrefili vůbec, po změně stran pak branku trefili dvakrát. 

Co byla Kladenským platná půlhodinová herní převaha vyplývající ze zkušeností z odehraných zápasů ve vyšší soutěži, když průniky Tótha či Boříka po stranách postrádaly následné přesné zakončení. Zato soupeř několikrát nebezpečně Tesařovu branku ohrozil. Kladenský gólman hned v první minutě například zneškodnil jedno pěkné sólíčko.

Ve druhém poločase přišli na hřiště oba mladíci a s nimi stále rychlonohý Šíma. Ovšem první šanci zápasu vypracoval Kladnu až gólman Vykáně. Jeho slabý odkop od vlastního vápna trefil Nesládka a míč se od něj dokutálel na brakovou tyč, odkud ho vracející se gólman dostal do zázemí. O chvíli později nikomu balon nepůjčil Bořík a jeho průnik k malému vápnu hasili Vykáňští nedovoleným zákrokem. Dorostenec Kala penaltu proměnil, což ho bude stát několik stokorun do klubové pokladny. 

Z kladenské strany to bylo až do závěru utkání vše. Otěže opět převzali hráči Čechie, kterým stačili dva povedené centry z pravé strany na to, aby si do turnajové tabulky připsali tři body za výhru.

"Nechce se mi hodnotit náš fotbalový projev, ani výkony jednotlivců. Beru to jako součást přípravy na jaro, ve které klademe v lednu důraz na nabrání kondice, z které zbytek sezony budeme žít. Fotbalové věci do přípravy zařadíme až v únoru. Řeknu k zápasu jen jedno - chyběl nám mozek, který by vymyslel pěknou gólovou akci," poznamenal po utkání kladenský trenér Ivan Pihávek.

Sestava SK: Tesař - Kalina, Rada, Štoncner, Bartoš, Krsek, Tóth, Růžička, Borák, Bořík, Nesládek (střídali ve druhém poločase: Kala, Kafka a Šíma za Bartoše, Kalinu a Nesládka, později se vrátil Nesládek za Tótha).

Jan Murárik

 

skborik

Bořík (na zemi) zařídil pro svůj tým penaltu

skkala

Kala (v tmavém) se při své premiéře uvedl gólem


Počasí Kladno

Předpověď počasí