Kanonáda Radka Šikoly. V hlavní roli chyby, bohužel nejen hráčů

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Bývalý kapitán z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (28) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a píše pro vás své postřehy.

Kanonýrům se nepodařilo navázat na týden starý senzační skalp mistrovského Chodova a v neděli podlehli na domácí půdě vicemistrovi z Vítkovic 5:9.

Florbal je hra chyb, říká se. Těch bylo v Kladně k vidění požehnaně. Bohužel, na stranách, kde si to nikdo z domácích nepřál. Minimum chyb předvedli hosté. Chybovali zejména hráči Kanonýrů a pohříchu i rozhodčí, kteří nezvládli svou povinnost zajistit ničím nerušený průběh utkání.

Utkání bylo z mého pohledu relativně vyrovnané, každý chvilku tahal pilku, jak se říká. Rozdíl mezi soupeři udávaly právě chyby, zejména zaváhání v rozehrávce ve vlastním pásmu. Ty nejviditelnější bohužel předvedly opory domácích Řehoř a později Nushart. Po jeho zaváhání vstřelili hosté rozhodující branku. Není přímo chyba, spíše škoda, že Kanonýři obdrželi dvě branky ve třech oslabeních, které hráli. Přitom bránili v rozestavení, které by mělo eliminovat křížné nahrávky. Bohužel obě branky padly tímto způsobem.

Kladno za své chyby pykalo. Po chybě přichází trest. To je léty prověřená tradice, která funguje. Kdo se ale této krásné tradici vzpírá, jsou rozhodčí. Ti by se museli na hřišti dopustit trestného činu, aby byli alespoň otcovsky pokáráni. Zoufalé výkony sudích vidíme prakticky v každém ligovém kole. Tentokrát jsme měli tu čest přímo v Kladně. V ideálním případě by rozhodčí v utkání neměl být vůbec vidět, pak můžeme hovořit o tom, že svou práci odvedl dobře. Nechci tvrdit, že se dvojice Baloun – Šuvada dopustila vyloženě fatálních chyb, nebo že nějak zásadně nadržovala hostům, ale rozhodně podala velice slabý výkon. Sporné souboje automaticky posuzovala ve prospěch hostů. Čisté zákroky tělem domácím nedovolovala. Nesmyslným vyloučením Cvrčka otupila tlak Kladna. Prostě necitlivý výkon. Rozhodčí Tipsport Superligy inkasují odměnu 2100 Kč za nějaké tři hodiny práce. Kdo dnes dostane 700 Kč na hodinu za špatně odvedenou práci a nemusí se nikomu zodpovídat?

V sobotu od 19.00 hod. se Kladno představí v Otrokovicích a já věřím, že Kanonýři vítězstvím přiživí chřadnoucí naději na play off.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí