Děti si užívaly své Jaro

Jaro kladenských dětí. O tradiční akci Sportovních areálů města Kladna (SAMK) pod záštitou kladenské radnice je každý rok enormní zájem jak ze strany rodičů, tak samotných dětí. Stejně tomu bylo i o letošních jarních prázdninách. Děti si své Jaro opět parádně užívaly.

Kapacita 47 dětí byla vmžiku zaplněna. „Je to ideální počet účastníků, aby si ve třech skupinách všichni naplno užili nabízených akcí,“ vysvětluje Milan Maršner, jeden z organizátorů za SAMK.

Také letos se od pondělí do pátku, od rána do pozdního odpoledne, děti seznamovaly s různými sporty, které v Kladně mohou navštěvovat. V hale na Sletišti například prošly základy atletiky, v hale BIOS si vyzkoušely florbal i judo, ve sportovní hale je čekal baseball, moderní tanec či volejbal, v malé hale pronikaly do tajů stolního tenisu. Ke sportům instruktoři dětem připravili opékání buřtů, praktické ukázky první pomoci i masopust, sportovní hry v maskách a převlecích.

„Struktura týdenního programu je založená především na skákání, běhání a samozřejmě i plavání, které je mezi dětmi velmi oblíbené. Skladba sportovních dovedností u dětí je vyvážená. Vedle registrovaných sportovců se tohoto tábora účastní děti, které mají rády pohyb a některý ze sportů si díky nám vyberou a začnou ho pravidelně provozovat,“ dodává Milan Maršner. 

SAMK v těchto dnech chystají nábor na letní příměstský tábor.

Jan  Murárik

jaroani

Ani při akcích, jakou je Jaro, se nezapomíná na módní výstřelky

jarochytit

Chytit baseballový míček není legrace

jarokjaru

K Jaru patří populární opékání buřtů na Sletišti

jarocim

Čím opečenější, tím lepší...

jarodetiseucily

Děti se učily tančit

jarodetisitake

Děti si také vyzkoušely workoutové cvičiště

jarodovednostni

Dovednostní hry v karnevalových převlecích

jarooflorbal

O florbal se také letos staral trenér Tomáš Leipner

jarovnafukovaci

V nafukovací hale vládl ukázkám tenis

jarovzime

V zimě nahrazuje lanový park horolezecká stěna

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí