Florbalisté Kladna vstup do baráže nezvládli

Baráž o florbalovou Tipsport Superligu měla v neděli na programu úvodní kolo. Kanonýři Kladno v něm hostili prvoligovou Českou Lípu a do série nevstoupili vůbec dobře. Severočeši si odvážejí výhru 5:4 a vedení 1:0 v sérii hrané na tři vítězná utkání. Kanonýři Kladno – FBC PULLO TRADE Česká Lípa 4:5 (1:3, 1:1, 2:1).

V první třetině bylo Kladno o něco aktivnější a snažilo se kontrolovat hru. Přesto odcházelo do šaten za stavu 1:3. Ve zbytku utkání postupně vyklidilo pole a přenechalo iniciativu hostům. Ti poté navýšili své vedení až na 5:2. Závěrečný nápor Kanonýrů umocněný hrou bez brankáře stačil už jen na úpravu skóre do podoby 4:5 z pohledu domácích. „O našem vítězství rozhodlo asi to, že jsme víc chtěli. Myslím si, že jsme byli efektivnější v koncovce, ale také jsme spoustu šancí promarnili. Tahle série bude o tom, kdo bude víc chtít. V tom dnešním zápase jsme to byli my,“ řekl po zápase nejzkušenější hráč České Lípy Štěpán Slaný. Jeho soupeř a autor dvou branek Kladna Petr Lacko si po utkání postěžoval na slabou střeleckou aktivitu a malý důraz svého týmu. „Dostali jsme skoro všechny góly z předbrankového prostoru, takže osobní souboje byly z naší strany slabé. Také jsme měli málo střelby, hráli jsme okolo, ale netlačili jsme se do zakončení,“ posteskl si.

Kladno v utkání nezvládlo roli favorita a ztratilo důležitý úvodní zápas série. Česká Lípa je naopak před domácími zápasy na koni. Přesvědčila se, že může Kanonýry porazit. „Kladno nehrálo tři týdny soutěžní zápas. Je to těžké dostat se zpátky do sezóny. Oni jsou favoriti a musí udržet ligovou příslušnost. My můžeme hrát trošku bez nervů. Kladno má co ztratit, my můžeme jenom získat. Takže si myslím, že výhoda je v tomhle na naší straně,“ zhodnotil Slaný a dodal, že Kladno k utkání přistoupilo asi o něco hůře než jeho tým. „Já si myslím, že velkou roli hrálo v utkání podcenění soupeře z naší strany. Podali jsme takový profesorský výkon. Oni do toho šli po hlavě a nám chybělo to pravé kladenské srdce. Musíme bojovat o každý centimetr hřiště tak, jako to předváděla Česká Lípa. Profesorským přístupem tuto sérii nevyhrajeme,“ řekl autor tří kanadských bodů Lacko.

Série se přesune do České Lípy, kde má baráž na programu druhé a třetí kolo. „V první řadě jsme si dokázali, že s Kladnem můžeme hrát a není to jenom o tom, že oni mají lepší jména na soupisce,“ popsal Slaný důležitý poznatek, který první zápas přinesl. „My jsme tým a chceme to konečně po pěti letech urvat. Uděláme pro to všechno a doufám, že se to o víkendu podaří,“ dodal bývalý český reprezentant. Kladenský Petr Lacko první prohře v baráži odmítl přisuzovat přehnaný význam. „Já bych to nijak nedramatizoval. Prohráli jsme jen první zápas. Teď jedeme na půdu soupeře a bude to jiné. My tady máme gumu, oni hrají na parketách. Navíc tam bude vyprodáno. Ale pokud předvedeme lepší výkon než dneska, tak bychom už neměli prohrát,“ řekl odhodlaně.

Sestava Kladna: Pech (Cmíral) – Burian, Řehoř, Přívara, Štechmüller, Louvar – Pertlík, Richtr O., Vaculčiak, Slivka, Schuller – Holčák, Cvrček, Soukup, Lacko, Nushart – Bednář, Linhart, Nolč

Branky a asistence Kladna: 05:34 Petr Lacko (Martin Holčák), 29:54 Tomáš Nushart (Petr Lacko), 51:52 Petr Lacko (Ondřej Richtr), 56:33 Marek Soukup (Dušan Přívara)

Radek Šikola

lipa2

Hosty hnal za vítězstvím početný kotel fanoušků

lipa3

 Petr Lacko byl v utkání nejproduktivnějším hráčem Kanonýrů. Zaznamenal dvě branky a nahrávku.

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí