Kanonáda Radka Šikoly. Tak takhle určitě ne

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Bývalý kapitán z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (29) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a píše pro vás své postřehy.

Když první rande dopadlo tak, jak mělo, tak proč chodit na další? Tak nějak by se dal charakterizovat přístup kladenských florbalistů k úvodu sezony. Po sympatickém a bojovném výkonu v prvním utkání tentokrát Kanonýři naprosto vyhořeli, zápas odflákli a na povedený výkon ani v nejmenším nenavázali.

Situace na mě působí tak, že mladíci v sestavě Kanonýrů se nechali uchlácholit povedeným výkonem z prvního zápasu. V tom druhém výrazně polevili. Dobře, jednou se to může stát, jsou to přeci jen mladí kluci. Ale trenéři musí dát velký pozor, aby se z toho nestalo pravidlo.

Vedení Kanonýrů má ve zvyku si hráče hýčkat a vytvářet jim nadstandardní podmínky. To je určitě obdivuhodné, ale ty podmínky nemohou být automatické a bez patřičné návratnosti v podobě výkonů.

V minulosti možná panovala obava, že jim hráči utečou jinam, když se k nim nebudou chovat jako k Miley Cyrus během koncertní šňůry. Tahle obava ale nyní musí stranou, vždyť v týmu není jediný hráč, který by ve florbale něco většího dokázal. Tak kam by odcházeli? Vedení jim může s klidem trochu šlápnout na ohryzek. Přesto je potřeba další vývoj událostí bedlivě sledovat. Pokud bude tahle letargie pokračovat, musí do toho trenéři, potažmo vedení, důrazně vstoupit. V opačném případě to dopadne úplně stejně jako v minulé a mnoha dalších sezonách, které na Kladně pamatujeme.

Chce se mi věřit, že situace není tak vážná a neomluvitelný bohorovný výkon byl pouhým úletem, jaký už tým, který v průběhu léta působil tak nadějně, znovu nedopustí.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí