Kanonýři konečně předvedli kanonádu. Havířov si odváží 11 branek

Kladenští florbalisté si postupně zvykají na první ligu. Po sestupu z nejvyšší soutěže se rozkoukávali a první dvě utkání sezony prohráli. V tom třetím konečně přišla výhra, když rozmetali nováčka soutěže. Kanonýři Kladno – TJ Slovan Havířov 11:5 (2:2, 4:0, 5:3).

Kanonýři šli rychle do vedení, když se hned v první minutě po spolupráci s mladým Mertou prosadil střelec Louvar. Havířov pak skóre otočil. Do konce třetiny stihl ještě vyrovnat Přívara, takže se do šaten šlo za nerozhodného stavu. „Paradoxně nám nepomohl rychlý a velmi snadný gól. Začali jsme po něm hrát statický a rádoby profesorský florbal, který úzkému kádru Havířova naprosto vyhovoval,“ hodnotil po utkání trenér Ondřej Riebauer.

V prostřední části již kladenští hráči naprosto dominovali a ovládli ji poměrem 4:0. „Ve druhé třetině jsme to trochu rozhýbali, což se odrazilo i na skóre,“ vypíchl trenér Riebauer hlavní důvod gólového trháku svých svěřenců.

Třetí třetina byla jako na houpačce. Nejprve Kanonýři vstřelili tři branky za sebou. Totéž se poté podařilo hostům během tří minut. V závěru se do prázdné branky Havířova trefili Louvar a Šťovíček, čímž uzavřeli skóre do konečné podoby 11:5. „Pokud bychom ve výkonu pokračovali po zbytek zápasu, tak věřím, že bychom zvítězili mnohem větším rozdílem. Bohužel se ale projevila naše nezkušenost a zápas jsme nezvládli dohrát v plné koncentraci,“ posteskl si Riebauer.

Sestava Kladna: Šárka (Horáček) – Balvín, Merta, Šťovíček, Přívara, Louvar – Burian, Bednář, Richtr O., Richtr T., Linhart – Blažek, Cvrček, Nolč, Teslík, Běhal – Pertlík, Štechmüller, Postolka 

Branky a asistence Kladna: 00:36 Jan Louvar (Štěpán Merta), 17:49 Dušan Přívara (Jan Balvín), 22:56 Alois Burian (Tomáš Richtr), 28:12 Tomáš Richtr (Radek Šťovíček), 35:39 Štěpán Merta (David Štechmüller), 38:43 Jan Louvar (Dušan Přívara), 42:30 Dušan Přívara (bez asistence), 43:04 Alois Burian (Tomáš Richtr), 48:41 Václav Linhart (Ondřej Richtr), 57:54 Jan Louvar (bez asistence), 59:24 Radek Šťovíček (David Štechmüller)

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí