Kanonáda Radka Šikoly. Povinná výhra s Havířovem

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Bývalý kapitán z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (29) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a píše pro vás své postřehy.

Kladenští florbalisté zaznamenali proti Slovanu Havířov první výhru v sezoně. Nutno dodat, že povinnou výhru. Havířov je nováčkem a nedosahuje úrovně 1. ligy. Tým nemá trenéra a jádro mužstva tvoří bývalí ligisté, kteří mají nejlepší léta dávno za sebou. Slovan se bude po sezoně velmi pravděpodobně poroučet zpět o patro níže.

Na druhou stranu, po výkonu kladenských hráčů v minulém kole v Pelhřimově by se málokdo divil, kdyby pořádná blamáž přišla i nyní. To se nestalo, takže je na místě pochvala. Kritizovat za výhru 11:5 by bylo přeci jen poněkud přísné.

Solidní výkon podal kladenský gólman Michal Šárka. Post brankáře Kanonýrů bude v této sezoně pořádnou loterií, neboť trenéři Přívara s Riebauerem v brankovišti své svěřence točí jako svého času Elton John koloušky za svým pianem. V brance se v dosavadních třech duelech protočili tři maskovaní borci. A to je v záloze ještě zkušený Cmíral, který je momentálně zraněn.

Hrající trenér Přívara se konečně zapojil do hry a byl znát. Táhl svůj tým a zaznamenal dvě branky a nahrávku. Mladý tým potřebuje lídry a má jich zatraceně málo. Přívarův herní přínos bude letos zásadní.

Celkově je potřeba pochválit celý tým. Oproti minulému zápasu byla vidět bojovnost a nikdo nic neodflákl. Vyjma výpadku ve třetí třetině to bylo v pořádku. U toho výpadku se ale zastavme. Kladno vedlo 10 minut před koncem 9:2 a trenéři stáhli ze hry většinu opor. Během tří minut vstřelil Havířov tři branky a dostal se do obrovského náporu. Ten se naštěstí podařilo zažehnat. Nicméně tato situace ukázala, že Kanonýři mají základní sestavu na slušné úrovni, ale širší kádr výrazně ztrácí.

Jako překvapivý tahoun týmu se zatím ukazuje silový útočník Tomáš Richtr. Ve svých 29 letech udělal obrovský výkonnostní skok a pro tým je velkou oporou. Patří ke klíčovým hráčům. Je to vlastně taková posila úplně zadarmo.

Závěrem je potřeba znovu zdůraznit, že úroveň soupeře byla opravdu velice slabá, takže výsledek 11:5 ani výkon Kanonýrů není radno přeceňovat. Minimálně ale můžeme být jeden týden bez žaludečních vředů.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí