Trenér Hašek: Po Neratovicích nezbývalo, než mužstvo chválit

V minulém kole hostouňský Sokol zabral a po dvou porážkách doma porazil nebezpečné Neratovice, které poměrně nedávno divizi vedly. Trenér Zdeněk Hašek nasadil to nejsilnější, čím Sokolové disponují a mužstvo ho nezklamalo. Zítra (14.30 h.) hraje Hostouň opět před domácím publikem, tentokrát s Louny, a kouč upozorňuje na hrotového útočníka soupeře.

Jaký recept jste mužstvu předepsal, aby se znovu dostalo do pohody?
Mohl jsem nasadit jen zdravé hráče a také jsme se vrátili k určitému hernímu rozestavění i hře, kterou jsme praktikovali zpočátku podzimu. Hráli jsme dobře. Chválil jsem zvlášť Míru Šilhana a Tomáše Marka. 

Co ve vaší hře fungovalo nejlépe?
Jako trenér bych toho chtěl ještě víc, ale dokázali jsme udržet dost dlouho balon na zemi a slušně jsme kombinovali. Jsme stále v procesu vývoje tohoto týmu. Nechci s hráči rotovat, naopak, čekáme, až si své posty pořádně zažijí. Disponujeme zdvojenými posty a hrají vždycky jen ti, kteří jsou lepší. Základ a nejsilnější sestava je pro Sokol momentálně ta, která nastoupila proti Neratovicím. Šilhan na hrotu a ze stran zálohy sbíhají Hájek s Kabelem. Gajecký je silný do kombinace, je silný na míči. Je vidět, že prošel Duklou. Pokud zesílí, bude nám v prostředku velmi platný. Chválíme i obranu. Je jistota, že Trapp se bude ještě zlepšovat.

Louny, které jsou v tabulce „hluboce“ pod Sokolem, by logicky měly pro váš rozjetý tým představovat pohodového protivníka…
Lehký soupeř v naší skupině není. Každý zápas začíná za stavu nula nula. Viděl jsem je na SK. Mají nepříjemného hrotového útočníka, ale také jsou herně neukáznění (usmívá se)…

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí