Kladenští florbalisté zkolabovali v poslední třetině utkání

Prohrát třetí třetinu 0:6 nikdy nevěstí nic dobrého. Přesně to se o víkendu stalo kladenským florbalistům v domácím zápase proti Litvínovu. Ze slibného vedení 5:4 se nakonec vyklubala potupná prohra 5:10. KANONÝŘI KLADNO – SK BIVOJ LITVÍNOV 5:10 (3:3, 2:1, 0:6).

Po dvou třetinách Kanonýři vedli 5:4 a brousili si zuby na další vítězství. V poslední části ale přišel totální kolaps. „Třetí třetina byla katastrofální. Nikdy jsem snad nezažil, abychom prohráli poslední část 0:6. Soupeř začal hrát jednoduše a nahazoval balony do útočného pásma. I když jsme si to říkali, tak jim to prostě zafungovalo a našli na nás recept,“ posteskl si po utkání hrající trenér kladenského týmu Dušan Přívara.

Přestože kladenští hráči byli na soupeře dobře připraveni a přesně věděli, jakým stylem se dlouhodobě prezentuje, nepodařilo se jim adekvátně reagovat na taktiku Bivoje „Věděli jsme, co od Litvínova čekat. To se také potvrdilo. My jsme se opět přizpůsobili jejich hře a podle toho to také dopadlo,“ krčil rameny druhý nejproduktivnější hráč Kanonýrů v letošní sezoně.

Přívara je přesvědčen, že ani neuvěřitelné selhání jeho tým nepoloží. „Nevěšíme hlavu, zápasů a bodů je dost a věříme si. Každý zápas nás něco učí a myslím, že si to uvědomují i hráči,“ řekl Přívara s tím, že už se nestane, aby jeho tým prohrál třetinu 0:6 v zápase, ve kterém má na to, aby jej vyhrál.

Sestava Kladna: Šárka (Horáček) – Burian, Cvrček, Šťovíček, Přívara, Louvar – Blažek, Fořt, Štechmüller, Vaculčiak, Richtr O. – Pertlík, Bednář, Sedláček, Richtr T., Linhart – Holčák, Balvín, Teslík

Branky a asistence Kladna: 03:47 David Štechmüller (Matěj Vaculčiak), 16:32 Ondřej Richtr (Matěj Vaculčiak), 17:29 Dušan Přívara (Alois Burian), 27:38 Jan Louvar (Dušan Přívara), 39:16 Lukáš Sedláček (Ondřej Richtr)

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí