Dvě medaile pro Kladno ze "štěkajícího" šampionátu

Druhý listopadový víkend se ve Stochově odehrával za štěkotu psích závodníků. Kladenský musher`s klub tu pořádal čtvrtý ročník závodů psích spřežení.

Pro pořadatele to byl již 20. ročník závodů psích spřežení, který společnými silami zorganizovali (před volbou Stochova  závody organizovali na Točníku, kvůli myslivcům to již nešlo). Že jsou závody kvalitní, dokazuje 160 přihlášených závodníků.

Listopad je počasím nevyzpytatelný, a to se potvrdilo i na závodech. Při pátečním příjezdu účastníky vítalo sluníčko, v sobotu ráno je probudil silný vítr a v neděli se k tomu přidal po poledni parádní déšť. Závodníci si užili opravdu proměnlivé počasí a také jeden z mála závodů na blátě.

Stochovské závody byly zároveň i  mistrovstvím republiky v MIDu (střední délka trati – 15 km). A jak dopadli Kladeňáci? Ve sprintu (6 km) byl Ondra Stejskal se svou šestkou hasků čtvrtý, v MIDu v kategorii MB-1 (do šesti hasků) L. Klíma první a K. Kulhánková čtvrtá a v kategorii MB (šest alaskánů) byl Václav Zetek druhý.

- js - 

peszetek

Václav Zetek si dojel pro stříbro

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí