Tereza vyprovodila z ringu českou Kazašku

Tereza Dvořáková se ukázala po třech letech v galavečeru Heros Gate 19 na hlavní kartě a hned vítězně. Porazila Kazašku žijící v Česku Zaru Appakovou.

Připravovala jste se na Zaru nějak speciálně?
Na Zaru jsem se speciálně nepřipravovala. Moje sparingová kolegyně Aneta Chmelová se Zarou zápasila v září v Mariánských Lázních. Takže jsem od Anety získala informace… Nějak extra jsem se ale nepřipravovala. Je to tak, že v zápase se děje tolik věcí, že pak všechna strategie může být k ničemu. Mám už najeté některé věci, které mi buď v zápase fungují, nebo ne. Pokud nefungují, tak musím vše přehodnotit a rychle vymyslet, co dál.

Bylo vidět, že Zara je velice dobře fyzicky připravená. Dělalo vám problémy, že šla stále dopředu a tlačila?
Nemám moc ráda tyhle tlačivé styly. Moc mi nevyhovuje, když se soupeřka na mě rozeběhne a stále tlačí. Pár takových soupeřek jsem ale měla, takže si s tím už umím poradit a zaboxovat z ústupu, přebírat a vykrývat. Celkově mi ale tento styl moc nesedí a nemám ho moc v oblibě. Soupeřka byla velice dobře fyzicky připravená, což mě dokonce překvapilo. Celý zápas se tak odjel ve slušném tempu a myslím si, že pro diváky to byl pěkný zápas a určitě se nenudili. Bylo to i tím, že jsme šly v K-1 stylu, být to v thai boxu, bylo by to plné klinčů. K-1 je prostě svižnější.

Překvapila vás, že ustála opravdu velké rány?
Tím mě hodně překvapila. Kolikrát jsem si v zápase říkala, že tohle už fakt nemůže ustát, ale pořád stála a za to tedy klobouk dolů, protože tohle je váha, ve které soupeřky většinou přebíjím a mám navrch svou silou. Byla jsem tedy velice překvapená a soupeřce opravdu velký respekt.

V současné době zápasíte pod TKBC Praha. Jste spokojená?
Jsou tam super lidi a super parta, takže jsem v týmu maximálně spokojená.

Kdy vás fanoušci budou mít možnost opět vidět v ringu?
Momentálně o ničem nevím, na Noci válečníků v Kladně nestartuji. Na příští rok tam mám naplánováno finále pyramid. 

Je nějaká česká soupeřka, se kterou byste se chtěla utkat?
Ono těch holek už moc v Čechách není, ale ráda bych se utkala třeba s Lucií Mudrochovou. Tak uvidíme, zda k tomu dojde (směje se).

Vašek „Kony“ Konrád

Foto: czechfighters.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí