Kanonáda Radka Šikoly. Export bodů do Havířova

Zažil s Kladnem slávu kolem prvních postupů do nejvyšší soutěže. Bývalý kapitán z kladenského klubu nezmizel ani po skončení vrcholové kariéry. Radek Šikola (29) kromě hraní za rezervní týmy sleduje každý zápas Kanonýrů a píše pro vás své postřehy.

Zábavná historka. Partička nazdárků naložila šest cenných bodů do tašky, odvezla je přes 400 kilometrů daleko a tam je rozdala chudým a pak i bohatým. Zádrhel je v tom, že se ve skutečnosti nejednalo o zábavnou historku ani o partičku nazdárků. Přesně tohle o uplynulém víkendu předvedli kladenští florbalisté při výjezdu do Havířova.

V sobotu nastoupili Kanonýři proti TJ Slovan Havířov a prohráli 6:8. Ono by to neznělo až tak strašně, kdyby věkový a váhový průměr soupeře nedosahoval obludných parametrů. Vždyť ten tým je shluk bývalých hráčů, které už nebavilo trénovat, a tak si šli udělat žízeň do provinčního havířovského celku. Kladenští florbalisté mohou děkovat svým fanouškům, že se ani jeden z nich neodvážil vypravit do nejmladšího města v České republice. Krváceli by totiž ze všech otvorů a pochybuji, že výjezdy rychlé záchranné služby v podobných případech hradí pojišťovna.

Nevím, co se v noci dělo. Jestli se hráči jen dobře vyspali, nebo museli vybírat havířovské žumpy, aby si uvědomili, čeho se předchozího dne dopustili. Ať tak či onak, do nedělního zápasu proti Florbal PEGRES Havířov nastoupil úplně jiný tým. Kanonýři sice prohráli těsně 8:9, ale nebojím se říci, že podali vůbec nejlepší výkon v celém dosavadním průběhu sezony. Ale jak to tak bývá, vždycky se najde nešťastník, který tu zábavu musí zkazit. Po delší době o sobě dala vědět dvojice sudích Drápal s Pospíšilem. A protože jsou to jistě příkladní věřící, drží se i bible rozhodcovských zoufalců, která, mimo jiné, praví následující: Pokud hráč spadne, je to prostě faul. Proč by jinak padal… Drží-li se hráč za obličej, je to vysoká hůl. Možná i loket, ale vysoká hůl zní lépe. Pokud slyšíš burácet mantinely, je to faul minimálně na pět minut. Kdo je má pak zase skládat dohromady… Tyto poučky se dobře pamatují a je to daleko jednodušší než se učit skutečná pravidla nebo si přiznat, že to neumím a jít si přivydělávat raději do "Mekáče" za kasu.

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí