Herní převahu Kanonýři ve výhru nepřetavili. Berou pouze bod

Florbalisté Kladna přivítali na svém hřišti Ostravu. Moravskoslezský soupeř, jakožto druhý tým prvoligové tabulky, byl jasným favoritem. Kanonýři však byli lepší a svého soupeře výrazně přestříleli. I přesto si ostravští hráči na dlouhou cestu domů přibalili dva body a domácím nechali pouze jeden. KANONÝŘI KLADNO – 1. MVIL OSTRAVA WOOW 5:6p (2:1, 1:1, 2:3, 0:1).

Kanonýři první třetinu herně ovládli. I přesto, že prohrávali 0:1, dvěma góly skóre otočili. Soupeře dvojnásobně přestříleli. „Do zápasu jsme vstoupili dobře a aktivitu jsme si drželi, až na pár výjimek, skoro celý zápas,“ myslí si mladý kladenský útočník Jan Balvín. „Dostali jsme první gól z přesilové hry, ale do konce třetiny jsme dokázali vedení strhnout na naši stranu,“ dodává.

Skóre však Kanonýři nedokázali dále navyšovat, třebaže měli výraznou střeleckou převahu a soupeř jen těžko vzdoroval. „Ve druhé třetině jsme měli několik šancí na zvýšení skóre, ale to se nám nepovedlo a do šaten jsme odešli pouze s jednogólovým náskokem,“ vrací se Balvín k prostřední části zápasu, ve které oba soupeři vstřelili po gólu.

Plán kladenských florbalistů do poslední třetiny byl určitě jiný, než si během první minuty nechat dát dvě branky a pustit soupeře do vedení. „Do třetí třetiny jsme vstoupili bez koncentrace a během první minuty jsme dostali dva slepené góly. V polovině třetiny jsme převzali vedení do svých rukou, když se nám také podařilo vstřelit dva slepené góly,“ popisuje Balvín s tím, že jeho tým mohl utkání dohrát v klidu. „Pět minut před koncem jsme dostali z brejku vyrovnávací gól a v posledních pěti minutách jsme nedokázali využít dobře připravené šance,“ doplňuje.

V nastaveném čase hráči Ostravy prakticky celé dvě a půl minuty drželi míček pod kontrolou při hře bez brankáře a z tlaku vytěžili vítěznou branku. „Prodloužení tři na tři už je o štěstí a toho měli více ostravští hráči. V zápase, kdy jsme soupeře jednoznačně přestříleli, nám chyběla vyšší produktivita,“ myslí si Balvín.

Sestava Kladna: Minev (Šárka) – Blažek, Cvrček, Šťovíček, Teslík, Richtr O. – Holčák, Burian, Štechmüller, Přívara, Mayer – Bednář, Pertlík, Balvín, Richtr T., Stůj – Sachr, Fořt, Sedláček

Branky a asistence Kladna: 13:49 David Štechmüller (Miroslav Mayer), 15:27 Ondřej Blažek (Ondřej Richtr), 31:56 Tomáš Richtr (Jan Balvín), 47:33 Vojtěch Teslík (Jan Cvrček), 48:24 Miroslav Mayer (bez asistence)

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí