Zpackaná třetí třetina stála Kanonýry zápas

Florbalisté Kladna v sobotu nastoupili v Praze proti tamnímu celku Black Angels. I přes dlouhodobě srovnatelnou úroveň obou týmů bývá ve vzájemných soubojích posledních let úspěšnější pražský celek. Zavedené pravidlo bohužel platilo i nyní. BLACK ANGELS – KANONÝŘI KLADNO 7:3 (2:3, 1:0, 4:0).

Ve většině utkání byli Black Angels lepším týmem. Vstup do zápasu však měli Kanonýři výborný. „Začátek utkání se nám vydařil. Líbila se mi naše hra, když jsme vedli 2:0,“ hodnotí nejmladší hráč kladenské sestavy a autor první branky zápasu Matěj Stůj. 

Na dobře rozehranou úvodní třetinu z pohledu Kanonýrů však dokázal soupeř rychle zareagovat. „Pak přišla moje chyba na půlce hřiště a dostali jsme z toho gól na 2:1. Myslím, že to byl nějaký zlom zápasu, kdy jsme pak přestali hrát naši hru a oni srovnali,“ myslí si Stůj a dodává, že vzpruhou pro jeho tým byla branka Dušana Přívary na 3:2, díky které šli Kanonýři do šatny s vedením.

Prostřední část byla stále ještě výsledkově vyrovnaná, i když Black Angels měli více ze hry. „Druhá třetina byla z mého pohledu dobrá, protože jsme s nimi drželi krok a za stavu 3:3 jsme šli do závěrečné části. Tam šlo jenom o nás a o naše hlavy,“ říká mladý kladenský útočník.

Závěrečná třetina utkání byla jasně v režii pražského týmu. Ovládl ji vysoko 4:0. „Když jsme ve třetí třetině dostali gól na 3:4 také pomalu z půlky hřiště, tak jsme se složili a nedodržovali v obraně to, co jsme měli,“ lituje Stůj a vyjmenovává další příčiny drtivé porážky. „Další důvod prohry byl ten, že neproměňujeme spoustu šancí, které mají skončit gólem. A výborně jim zachytal gólman,“ doplňuje.

Sestava Kladna: Šárka (Minev) – Fořt, Cvrček, Přívara, Teslík, Richtr O. – Burian, Sachr, Balvín, Richtr T., Stůj – Holčák, Pertlík, Štechmüller, Mayer, Louvar – Bednář, Šťovíček, Sedláček

Branky a asistence Kladna: 03:07 Matěj Stůj (Jan Balvín), 12:56 Jan Louvar (Martin Holčák), 19:53 Dušan Přívara (Jan Cvrček)

Radek Šikola


Počasí Kladno

Předpověď počasí