Tenista Mrůzek si poprvé zahrál na republikovém mistrovství

Tenisová akademie Maršoun si zaknihovala další úspěch, o který se postaral třináctiletý Štěpán Mrůzek. I když se mu nedávno zahojila zlomená ruka, dokázal se probojovat na MČR.

Štěpán Mrůzek, kategorie starší žák, musel nejdříve projít halovým oblastním přeborem, ve kterém skončil na druhém místě. Znovu se opakovala situace z loňska, kdy byl jako první náhradník na MČR, ale do hlavní soutěže se nedostal. Letos to už také vypadalo, že si halové mistroství ČR nezahraje, ale poté se ozval zástupce Středočeského kraje a vyzval Štěpána na zápas s Lukášem Velíkem, ze kterého vítěz bude nominován do hlavní soutěže. V den zápasu se ovšem stal malý zázrak! „Oba hráči jsou nominováni do hlavní soutěže," tak zněla slova zástupce kraje.
Štěpán Mrůzek tak poprvé startoval na Mistrovství České republiky, které se konalo v Prostějově. V prvním kole se mu pokoušel překazit cestu Adam Jedlička, který neuspěl. Druhé kolo bylo o něco těžší, Štěpán ztratil první set proti Patriku Homolovi, ale poté se vzchopil a celý zápas otočil. Štěpánova cesta skončila ve čtvrtfinále, ve kterém nenašel recept v posledním setu na Jakuba Nicoda.
Ve čtyřhře došel Štěpán s parťákem Lukášem Klírem opět do čtvrtfinále, kde nestačili na první nasazenou dvojici.

Nikola Kroupová

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí