Trenérka Svobodová se stěhuje do Kladna a hledá práci ve školství

Bývalá volejbalová reprezentantka a v současné době trenérka volejbalové mládeže v kladenském klubu Kateřina Svobodová zatím téměř denně na tréninky dojíždí z Plzně. S tím chce v létě skoncovat a nastěhovat se do Kladna natrvalo. K tomu už nyní shání práci.

Co vás k takovému rozhodnutí dovedlo?
Velká potřeba změny (usmívá se). Po sedmi letech, kdy trénuji extraligové juniorky Plzně a lépe než páté jsme nekončily, jsem se rozhodla přejít k ještě menším dětem. Loni jsem se domluvila s trenérem Kladna Milanem Fortuníkem, že bych mu pomáhala s dětmi a zároveň s nimi připravovala svého syna. V Plzni chlapecký volejbal není na takové úrovni, a když jsem se rozhlížela kolem Plzně, tak mně Kladno vyšlo úrovní i vzdáleností nejlépe. Po téhle sezoně bych chtěla u kladenské mládeže trávit více času. 

Které žákovské kategorie chcete pomáhat připravovat?
Kteroukoli bude potřeba. Přímo trénovat nebo jen asistovat budu ráda v kterémkoli družstvu. Mně se v kladenském volejbale líbí vidina budoucnosti. Žáci v kladenském klubu mají před sebou vzory ve výborných hráčích. To je vynikající motivace a s těmi dětmi se pak také lépe pracuje. Můj syn se do volejbalu v Kladně úplně zamiloval. 

Volejbal v Kladně vás neuživí. Do jakého oboru zamíříte, až se v létě přestěhujete?
Chtěla bych pracovat ve školství a přispět v něm do sportovní průpravy žáků. Mám vzdělání Vychovatel - pedagog volného času. Kdyby se našla nějaká z kladenských škol, která podporuje sport a líbil by se jí ještě volejbal, tak jsem ji k dipozici (usmívá se). 

Jan Murárik

trenerkavsestrannost

Všestrannost. To jsou tréninky Kateřiny Svobodové

trenerkazakovsky

Trenérka žákovský volejbal v Kladně obohatila


Počasí Kladno

Předpověď počasí