Zadákovi veteráni bilancují: Dvakrát mistři světa!

Dvojnásobný titul mistrů světa vybojoval hokejbalový reprezentační výběr veteránů složený podle manažera a trenéra v jedné osobě Miroslava Zadáka.  

Hokejbalová federace WBHF na prahu letošního léta pořádala tři světové šampionáty.V Ústí nad Labem MS Masters, v ruském Dmitrově MS žen a mužů a MS juniorů na Slovensku v Nitře. V Ústí a v Rusku měly oba dva české týmy velkou základnu hráčů z Kladna. Na Masters postavili trenéři Miroslav Zadák, Karel Fík a ikona kladenského a světového hokejbalu Libor Smetana velmi silný výběr.

V týmu plném hvězd hráli svou roli i hokejisté Václav Skuhravý, Ladislav Gengel, Michal Petrák či Vladimír Kameš mladší. Tým Masters Czech Republic procházel základní skupinu hladce a klopýtl jen s Kanadou. Do semifinále šel z prvního místa a narazil v něm na výběr Československa, s kterým loni prohrál ve finále. Masters tentokrát vyhráli 7:2. Ve finále se Masters potkali s Kanadou, které vrátili prohru i s úroky, když soupeře deklasovali 8:1. Titul slavili s jmenovanými hokejovými odchovanci Kladna hokejbalisté Bušek, Gerylov, Český, Honický, Kabát, Koláčný, bratři Rejtharové, dvojčata Hnízdilové a Tomáš Sýkora.

Místo oslavy některé čerstvé mistry světa čekal odlet do Moskvy. Tam se v Dmitrově konalo MS mužů a žen. Mistrovství se nakonec odehrálo téměř jako přes kopírák podle šampionátu v Ústí. V základní skupině prohrál český tým jen s Kanadou, v semifinále si poradil s domácím Ruskem a ve finále porazil Kanadu 4:2. Z Kladenských slavili titul Rejthar D., Gengel, Vosyka, Eitler, Barnošák a Rudovský. O týmy se na obou MS vzorně starali kustodi Hašek a Skobla a masér kladenských fotbalistů Vladimír Kos. Pro mistry světa z obou mistrovství se chystá velkolepý galavečer v Brně s předáváním mistrovských prstenů. 

- red -

ustimedaile

Medaile z Čech a Ruska

ustirusko

Vítězná radost


Počasí Kladno

Předpověď počasí