Medailové žně kladenského plavce Zikmunda

Po půlroční zdravotní přestávce způsobené zraněním zad se Martin Zikmund v barvách MEDÚZY Kladno zúčastnil 7. kola Českého poháru v plavání, které se konalo již tradičně v Jihlavě.

Během dvoudenního programu se představil celkem ve 12 startech, a to nejprve 6 x v rozplavbách, ze kterých vždy postoupil do odpoledního finále. V mezinárodní konkurenci a za přítomnosti některých reprezentantů plaval Martin v disciplínách 100 m motýlek, 100 m polohový závod, 100 m volný způsob, 50 m prsa, 50 m volný způsob a 50 m znak. Šest startů dokázal přetavit v pět medailí. Vyhrát se mu podařilo na tratích 100 m motýlek a 50 m prsa. Stříbrný byl na 50 m a 100 m volný způsob a bronz si vyplaval na trati 100 m polohový závod.  

"Celkové vystoupení považuji za velmi úspěšné i vzhledem k zaplavaným časům. Nyní budeme absolvovat přípravu zaměřenou hlavně na rychlost a připravovat formu na mistrovství republiky. Před ní bychom vyzkoušeli formu na Plzeňských sprintech což je další kolo Českého poháru," uvedl trenér Martin Zikmund starší.

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí