Kladno zanechalo na mistrovství světa stříbrnou stopu

Z hokejbalového mistrovství světa federace WBHF hraném v Bratislavě se české výběry vrátily s medailemi na krku. Hrálo se ve formátu tři proti třem a v kategoriích muži, ženy a masters. 

Čeští muži hráli postupně s Kanadou 2:5, zdolali USA 8:2, Rusko 12:1, Brity 6:3 a prohráli se Slováky 5:6. Tým veteránů porazil Evropu 7:2, s Kanadou prohrál po samostatných nájezdech 8:9, Slovensko West porazil 16:5, Velkou Británii 9:8 a Slovensko 8:6.

Ve čtvrtfinále čekal na muže výběr USA, který rozdrtili 9:3, tým masters postoupil do semifinále přímo z druhého místa ve skupině. Muži v semifinále narazili opět na tým Slovenska a porazili ho 9:8 gólem 36 vteřin před koncem zápasu. Masters přejeli Evropu 12:7. Dva české týmy ve finále, to bylo podle znalců přítomných na šampionátu veliké překvapení. Ještě před finálovými duely získala česká děvčata výhrou nad Slovenkami bronzové medaile.

Oba mužské české výběry ve finále změřily síly s Kanadou. Ve finále masters byla od úvodní buly patrná převaha Kanady, která české veterány přehrála 13:4. Podobně se vedlo i mužům. Ti s Kanadou prohráli 6:19. 

V celkové medailové bilanci česká smíšená výprava s dvěma stříbrnými a jednou bronzovou medailí v celkovém pořadí zemí přeskočila ambiciózní Slovensko. 

Z hráčů pod „vlajkou“ Kladna v týmu mužů nastoupili Vosyka s Řebíkem, za  tým masters hráli z Kladna Bušek, Český, Gengel, Kabát, Zadák a D. Rejthar. Z Kladna pocházel také kompletní realizační tým ve složení Smetana, Zadák, Fík, Hašek, Kos a Homola.

Jan Murárik

balcast

Část kladenského realizačního týmu - zleva Hašek, Kos a Homola

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí