Trenér Bradáč: Z dětí vychováváme všestranné sportovce

Zítra v Hale BIOS začne další z kol Školní florbalové ligy a o den později je na stejném místě na programu turnaj elévů. Obě akce má na starosti trenér přípravek a elévů kladenských Kanonýrů Michal Bradáč. 

Do přípravek většinou přicházejí děti, které ještě florbalovou hůl v ruce nedržely. Začínají u vás v klubu s florbalem hned naostro?
U těchto dětí dbáme na všestrannou pohybovou aktivitu. Pouze florbalem je zpočátku nezatěžujeme. Musí se nejprve naučit správně na ploše pohybovat. 

Zajímá se o florbal v Kladně podle vás hodně dětí?
V přípravce máme zhruba dvacet dětí, v elévech třicet. Třicet je dobré číslo, ale zvládli bychom optimálně i padesát dětí v každé kategorii, tedy i v mladších žácích. Děláme pro to maximum. Zapojili jsme co nejvíce základních škol a pořádáme nábory i Školní florbalovou ligu. Pak už je na dětech a jejich rodičích, jestli florbal zvolí jako svou mimoškolní činnost. Navíc školy na Kladenskou mezi sebou hrají soutěže nezávislé na Kanonýrech. 

Jsem rodič, který chce dát potomka v Kladně na florbal. Co se od vás dozvím, co mu nabídnete?
Relativně levné sportování. Rodiče vybaví dítě tričkem, ponožkami, trenýrkami a zpočátku obyčejnou holí, která se dá pořídit za rozumné peníze. Zbytek je na nás, na klubu. S dětmi trénujeme třikrát týdně, v pokročilejší fázi jsou dva dny florbalu a den fyzické kompenzace. Turnaje jsou zhruba jeden víkend v měsíci a skýtají asi tři utkání. Děti na ně po vzájemné domluvě vozí rodiče. Půlroční příspěvek vychází v průměru na tři tisíce korun. V našem klubu chceme z dětí vytvořit nejen florbalistu, ale především všestranného sportovce. Florbal hrají i děti, které primárně provozují jiné sporty. 

-red-

bradkanonyri

Kanonýři dbají na všestranný pohyb

bradnez

Než začne trénink, hráči postaví hřiště

bradtabule

Tabule se hodí v každém věku


Počasí Kladno

Předpověď počasí