Kanonýři do semifinále play off už nedojdou

Jen tři zápasy živili kladenští florbalisté naději na postup do semifinále play off první ligy. KANONÝŘI KLADNO – FB HURRICAN KARLOVY VARY 5:6p (3:2, 2:1, 0:2 - 0:1).

I přes nepříznivý stav 0:2 na zápasy byli Kanonýři před pro ně klíčovou bitvou pozitivně naladěni a plni odhodlání. „Klíčový byl už předzápasový trénink, který měl konečně pořádný náboj a dřelo se. Myslím, že se to odrazilo i do posledního zápasu sezony, který hodnotím kladným způsobem, i když pro nás měl smutný konec,“ tvrdí osmnáctiletý útočník Kanonýrů Matěj Stůj.

Z týmu na střídačce i na hřišti konečně sálala obrovská energie a touha, to dostávalo do varu i zaplněnou kladenskou halu BIOS. „Od začátku zápasu bylo vidět, že chceme otočit stav série a vrátit poslední zápas do Varů. Střídačka žila každým blokem, vyhraným soubojem nebo zákrokem našeho gólmana. Tohle byl zápas play off úplně na krev,“ oceňuje benjamínek kladenské sestavy.

V závěrečné třetině se Kanonýrům přestalo herně dařit, přenechali větší iniciativu soupeři a ztratili tříbrankové vedení, které pracně budovali. „Začala třetí třetina a Vary do její poloviny srovnaly na 5:5. Od té doby začaly hrát jenom beton a s tím došly až do prodloužení. V něm už bylo vidět, že naše střídačka přestala žít a byl tam strach o výsledek. V 65. minutě pak přišlo zklamání a konec sezony, který byl dost hořký,“ lituje Stůj.

Branky a asistence Kanonýrů: 5. Jan Louvar (Jakub Černý), 8. Tomáš Nushart (Matyáš Kalina), 13. Miloš Tyl (Tomáš Nushart), 31. Vojtěch Teslík (Jan Cvrček), 32. David Sachr (Miroslav Mayer).

-šik-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí