Derby pro Hostouň

V závěrečném utkání 23. kola divize B se utkaly týmy, které do dnešního dne držely šňůry neporazitelnosti. Tu svou prodloužila Hostouň, která doma přehrála kladenský SK 2:0 (1:0). 

Do čtvrté minuty mohli vést sokolové, ovšem v 5. minutě Kudrna vytěsnil míč na roh a ve 22. Procházka prošel obranou, ale jesličky Kudrnovi nedal. O deset minut později domácí po dorážce přímého kopu minuli branku z maleho vàpna. Co nešlo nohou, vyšlo Hostouni hlavou. Ve 43. minutě se na Laušmanův centr pověsil do vzduchu Hájek a Vokoun plachtil za míčem marně.

Jen co se mužstva vrátila z kabin, odcentroval Laušman a Kabele z voleje placírkou zasunul na dva nula. Rozhodnuto mohlo být v 71. minutě.  Po faulu ve vápně, který viděl jen sudí, zahrávali domácí penaltu. Vokoun ji Laušmanovi chytil a dál se hrál otevřený fotbal. Kdyby Kladno skórovalo, sokolové by se museli více zatáhnout. Na kdyby se nehraje. V 88. minutě chytil Vokoun lob Kárnikovi a byl konec. 

Sokolové v příštím kole jedou v neděli do Nymburka (17.00), kladenský SK hraje doma v sobotu s Rakovníkem (10.15). 

Sestava Sokola: Kudrna - Charvát, Dosoudil, Trapp, Vašák, Marek, Vegricht (70. Křižka), Kulhavý, Kabele, Laušman (86. Kárník), Hájek (76. Vojtěšek).

Sestava SK: Vokoun  - Kalina, Suchý, Hanzlík, Borák, Bartoš (62. Pospíšil), Šíma, Růžička, Richtet, V. Procházka (79. Abrham), Tóth (62. Střížka).

Nejlepší hráči podle VK: Laušman - Vokoun.

Diváků: 536

-red-

 

tabulederby


Počasí Kladno

Předpověď počasí