Dozvuky fotbalového derby Hostouň - Kladno

Okresní derby v divizní skupině B mezi Sokolem Hostouň a kladenským SK znamená vždy nadprůměrný zájem fanoušků. Výhru Hostouně na domácím hřišti 2:0 sledovalo tentokrát přes pět set platících diváků. Některých jsme se po utkání zeptali na jejich dojmy. 

Vladimír Lemon, nastupující předseda SK: Na šance i góly byli domácí lepší. Gratuluji jim k výhře. My jsme měli jednu střelu a nějaké náznaky šancí. Poškodil nás asistent rozhodčího, když Kalinovi, který mohl jít sám na bránu, odmával ofsajd. Stál jsem u toho a ofsajd to v žádném případě nebyl. Naštěstí to výsledek zápasu neovlivnilo. Z hráčů mě svým výkonem nejvíc zaujali hostouňští Kabele a Dosoudil. 

Josef Drahota, odstupující předseda SK: Domácí vyhráli zaslouženě, byli o něco lepší. Rozhodčí chyboval jednou v náš neprospěch, jednou v náš prospěch, takže derby z mého pohledu mělo lidskou tvář. 

Jiří Hondl, předseda Sokola Hostouň: Viděl jsem dobrý zápas s pěknými fotbalovými momenty. Na hřišti bylo po herní stránce jenom jedno mužstvo, které zaslouženě vyhrálo. Jsem zvědavý na změny v SK po poslední valné hromadě. 

Jan Jiras, bývalý hráč Hostouně, SK a pražské Sparty: Viděl jsem vyrovnaný zápas s lepší produktivitou domácích. Zklamaný jsem byl z návštěvy. Počítal jsem, že přijde mnohem víc lidí. 

Václav Svoboda, bývalý hráč Hostouně, SK a pražské Dukly: Derby z mého pohledu nic moc. Tenhle systém, který Hostouň produkuje, se mně moc nelíbí. 

Tomáš Vlasatý, bývalý hráč SK a Hostouně: Zápas byl o prvním gólu a pak měl jednoznačný průběh. Hostouň byla po celý zápas dominantnější a zaslouženě vyhrála. Kladno vyjma dvou šancí nemělo téměř nic. 

Ivan Horák, předseda fotbalové Lhoty: Žádný extra fotbal to nebyl. Viděl jsem klasické bojovné derby. Kladno mělo deset minut nějaké šance, pak zápas ovládli domácí. Pro mě tenhle zápas byla i společenská událost. Popovídal jsem si s lidmi, s kterými se příliš často nepotkám. 

Jiří Veselý, bývalý hráč SK: Kdyby Procházka proměnil svou šanci, asi se zápas odvíjel jinak. Ale projevila se větší zkušenost hráčů Hostouně, která vedla k výhře. Na takové utkání jsem čekal víc lidí. 

Romana Švestková, zdravotní sestra: Zápas se mi líbil. Padly krásné góly. Na konci zápasu jsem poděkovala trenéru Pihávkovi za pěkný zážitek. Jsem hrdá na to, že jsem Hostouňačka. 

-red-

drbdomaci

Domácí měli v derby silnější tah na branku

drbpohajkove

Po Hájkově hlavičce plachtil Vokoun vzduchem marně

drbdruhy

Druhý gól do sítě Kladna přidal Kabele

drbdvojice

Dvojice stoperů Trapp a Dosoudil měla zadní řady Sokola pevně pod kontrolou

drbponekter

Po některých zákrocích zbyl čas i na smířlivé podání rukou

drbutkani

Utkání se hrálo před pěknou návštěvou, i když mnozí čekali víc diváků

drbvdeniku

V deníku Sport jedničku trefili

drbvevzduchu

Ve vzduchu byl holohlavý Dosoudil nepřekonatelný

drbvokoun

Vokoun v bráně SK toho pochytal hodně

drbvyborny

Výborný výkon podal hostouňský Laušman

drbzajimave

Zajímavé utkání se k potěše diváků odehrálo bez zbytečných faulů či záludností

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí