Sokol je v ČFL! Hostouň se ocitla v nové fotbalové dimenzi

Po třech sezonách slaví v Hostouni další postup. Tentokrát do třetí ligy neboli ČFL. Domácí fotbalisté si ho zajistili dnešní výhrou nad Zbuzany 3:0 (1:0).

Dvě kola před koncem sezony v divizní skupině B se už Hostouňští nemohou v tabulce propadnout na třetí místo. K udržení prvního musí teoreticky v posledních dvou kolech získat aspoň bod. Na Kladensku žádná jiná obec třetí nejvyšší soutěž ve fotbale nehrála. Sokol se v tomto historicky zařadil po bok měst Kladna, Slaného a Velvar.

K dnešní výhře je na začátku nutné poznamenat, že tak parádní fotbal fandové od Sokola na jaře neviděli. Klišé, že musí všichni v takových zápasech makat na sto procent, naplnili domácí hráči bezezbytku. Zbuzanští zpočátku zlobili snahou o kombinační hru až do malého vápna. Obranný val v čele s Dosoudilem si s tím hravě poradil. A když si vzal Marek osobně na starost Ličku, hlavni zbuzanská zbraň ztratila na síle.

Po desáté minutě se do útočení pustili domácí. V rozmezí 12. až 13. minuty Krndžija z dálky pálil k tyči, poté Dosoudil nedal hlavou a na druhé straně kontr Ličky skončil u malého vápna jen díky Arminově zákroku na poslední chvíli. 

V 15. minutě Vegrichtovi vykopl gólman tutovku. V 18. minutě se z dálky opřel do meruny Vojtěšek a míč skončil v pravém dolním růžku brány. Vedení domacích zápasu prospělo. Stovky fanoušků v letním vedru sledovaly fotbal hodný špičky divize. V 27. minutě Kudrna zázračně nadvakrát zabránil hostům vyrovnat. 

Po návratu z kabin se pořádně  jiskřilo od kopaček. Olej do ohně přilil druhý Vojtěškův gól v 57. minutě. Jeho autor se postavil ke standardce a z pětadvaceti metrů poslal míč téměř pod břevno. Sokolům rázem narostla kormorání křídla. Ta je o pět minut později donesla ke třetí brance. V pokutovém území hostů se balón dostal k Vegrichtovi a s hosty byl ámen. A skóre na straně sokolů mohlo být ještě lepší. V 75. minutě se domácí vymanili z tlaku, Kulhavý utekl po levém křídle, nacentroval na hranici vápna a Laušman z první orazítkoval břevno. V samotném závěru se vyznamenali oba gólmani. 

Sokolové postupové oslavy ponechali na poslední kolo, kdy v polovině června hostí Motorlet. Příští zápas je čeká v neděli na hřišti Meteoru (10.15). 

"Nemám slov, jsem šťastný," uvedl při oslavném tanečku předseda Sokola Jiří Hondl a dodal, že moc často takhle spokojený s výkony áčka letos nebyl. "Hrál se výborný fotbal," doplnil na adresu aktérů v kopačkách. 

Sestava Sokola: Kudrna - Krndžija, Hanuščík, Dosoudil, Vašák (84. Kárník), Marek (88. Křižka), Kulhavý, Vojtěšek, Vegricht (76. Věchtík), Laušman, Hájek.

Nejlepší sokol podle VK: Kudrna 

Diváků: 652

-red-

  

host28


Počasí Kladno

Předpověď počasí