Trenér Lička: Zápas v Hostouni byl špičkou amatérského fotbalu

Utkání divizní skupiny B o čelo tabulky mezi domácí Hostouní a Zbuzany včera navštívil fotbalový expert, trenér a legendární ostravský útočník Verner Lička (64). Na duel ho přilákala především přítomnost jeho syna Maria v dresu hostujícího týmu. 

Líbil se vám tenhle boj o první místo?
Hostouň má pěkný areálek i hrací plochu. Líbilo se mi tam. A líbil se mi i fotbal. Bylo znát, že se hraje o prestiž. 

Zhodnoťte výkon mužstev.
Zbuzany znám celkem dobře, chodím na ně pravidelně. Proto můžu říct, že včera nehráli všichni to, čeho jsou schopní. Zkušení hráči včetně Maria neměli tentokrát potřebnou podporu. Kalod vpředu nastoupil po měsíční pauze, hrál dobře, ale umí ještě líp. Kdyby byl v plné síle, Hostouň by měla cestu k výhře mnohem složitější. A není nikde psáno, že by vyhrála. Výsledek totiž dění na hřišti neodpovídá. Hostouň musím pochválit za kompaktní výkon. Z jednotlivců vyzdvihnu Marka, který hru domácích svou aktivitou zkvalitnil. Chválím rovněž Vojtěška, který dal dva góly a je na něm vidět, že fotbal umí. 

Výhra 3:0 posunula Hostouň do třetí ligy. Zbuzany na druhém místě v posledních dvou kolech sezony budou honit body a věřit, že jich nasbírají dost, aby do ČFL šly z druhého místa. Byl podle vás včerejší zápas třetiligový?
Při vší úctě a pěkné hře, pořád jsem viděl fotbal na vysoké amatérské úrovni. Jak jsem již v minulém rozhovoru u vás zmínil, rozdíl mezi divizí a třetí ligou je propastný. Především v rychlosti. Navíc od příští sezony do třetí ligy vstoupí juniorky prvoligových týmů, stanou se z nich jejich rezervy a uvidíte sami, jakou neporovnatelnou rychlost do téhle soutěže ještě vnesou mladí hráči těchto béček. Třetí liga má co do činění s lehce profesionálním fotbalem...

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí