Přímý souboj o páté místo zvládl SK na výbornou

V předehrávce předposledního kola divizní skupiny B vyhrál kladenský SK na hřišti chomutovského FK 2:1 (2:0).

Kladenský klub se díky tříbodovému zisku vyhoupl na pátou příčku s takovým náskokem, který žádný jiný tým po 29. kole neohrozí. Chomutovští sice hrozili hostům rychlými výpady, ty však končily na dobře fungující kladenské obraně včetně gólmana ... Stejné se nedá říct o domácí zadní řadě. S tou si po těžkopádném rozjezdu Kladenští jen do poločasu poradili poměrně hladce hned dvakrát. Hladce proto, jak jednoduše se zdálo, že kladenský záložník Tóth trefil své góly v 21. a v 35. minutě téměř z totožné vzdálenosti nějakých třiceti metrů!

"Hra obou týmů byla kromě těchto momentů naprosto vyrovnaná. Marek Tóth to trefil parádně a nebylo co řešit," komentoval z místa dění fanoušek SK Luboš Maršoun. Po obrátce domácí soupeře zatlačili, ale z tlaku vytěžili pouze snížení skóre. Trenér Kladna kvůli velkému vedru, na slunci teploměr ukazoval přes třicet stupňů Celsia, poslal v druhém poločase na trávník téměř celou lavičku náhradníků, ale tým tím rozhodně neoslabil. 

Kladenští zakončí sezonu opět předehrávkou. 30. kolo sehrají doma ve středu 12. června s Březovou (18.00). 

Sestava SK: Vokoun - Kalina, Abrham, Hanzlík, Borák (55. Richter), Bartoš, Růžička, Holub, V. Procházka, Pospíšil (89. Janda), Tóth (78. Kraus).

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí