Roman Zeisl po pěti letech končí u ženského týmu Baníku Švermov

Několik let trénoval ženský fotbalový tým, nejprve v Libušíně a po jeho přesunu ve Švermově. Nyní si však Roman Zeisl zkusí novou štaci až u Roudnice nad Labem.

Na svoje trenérské začátky u SK Baník Libušín vzpomíná Roman už s úsměvem. "Zpočátku to bylo těžké, neměl jsem žádné zkušenosti a mohl se jen inspirovat tím, co jsem viděl u mých trenérů coby hráč, když mě v týmu Čechie Velká Dobrá vedla trojice Misura - Novotný - Libecajt nebo na Novo Kladně srdcař Němec," říká a pokračuje: "Postupně jsem však nějaké zkušenosti získal a práci s holkami si osvojil, byť výsledky se dostavily později. Pod Baníkem Libušín se nám ale nedařilo. Holkám neseděla velká hrací plocha a také se nám nedostávalo podpory od klubu. Mým hlavním cílem tak bylo dostat nás někam, kde o ženský fotbal bude zájem."
Po několika neúspěšných námluvách se nakonec klubu "ujal" Baník Švermov a vše začalo dobře fungovat. "Ihned první sezonu pod Švermovem jsme se s tím samým kádrem umístili ve středu tabulky. Doma, na malém prostoru, jsme 90% zápasů vyhráli, venku zase většinou prohráli. Před další sezonou se nám podařilo sehnat několik dobrých posil. Trénovali jsme ve velkém počtu a to nakonec přineslo úspěch. Na podzim jsme sedmkrát vyhráli, jednou remizovali a skončili na špici tabulky. Jaro se však bohužel ve všech směrech nepovedlo," líčí Roman Zeisl prapočátek jeho rozhodnutí švermovský klub opustit. Slabá docházka, zranění klíčových hráček, špatná atmosféra, to vše zapříčinilo několik porážek a konečné čtvrté místo. "Z důvodu několika sporů a řekněme celkové ´ponorce´ z toho po pěti letech vyplynul nakonec i můj odchod," dodává.
Svůj úmysl setrvat v Baníku Švermov na trenérském postu a věnovat se mládeži nakonec vzdal, protože z pracovních důvodů nemohl trávit tolik času s týmem. "Poté ale přišla nabídka z Vědomické Sahary, což je ženský tým u Roudnice nad Labem. Po roční pauze se opět rozhodl přihlásit divizi a jeho dres obléknou i čtyři odcházející hráčky z Baníku Švermov (tři ve Vědomicích hrály už dříve). Nabídka se mi líbila, díky ní jsem dostal opět velikou chuť do trénování, a když jsme se s tamním vedením domluvili, byl jsem nadšený a už se nemohu dočkat začátku sezony. Tým, který se tam rýsuje, vypadá skvěle a já se těším na práci s ním i na nové zkušenosti," uzavírá Roman Zeisl.

-md-


Počasí Kladno

Předpověď počasí