Trenér Pejša: Byla by škoda doma z poháru vypadnout

Fotbalisté SK Kladno dnes (10.15) sehrají předkolo MOL Cupu, neboli národního poháru, s týmem z Ostrova nad Ohří. Jde zároveň o poslední zkoušku před zahájením nové divizní sezony. Trenér mužstva Jan Pejša chce, aby hráči před domácím publikem udělali vše pro postup. 

Některé týmy berou předkolo poháru jako ostrou generálku na samotnou sezonu, která je pro ně důležitější. Jak důležitý je pohár pro současný SK?
Los nám určil roli domácího týmu, takže by byla škoda doma z poháru vypadnout. Jinak je to samozřejmě výborná generálka, navíc proti mužstvu, které hraje také divizi. Ale když nepostoupíme po dobrém výkonu, tragédii z toho dělat nebudu. 

Sestavu máte kompletní?
Až na Tondu Holuba jsou všichni v rámci možností zdraví. Nezmiňuji se o Dominiku Šímovi, kterého čeká operace těžce zraněného kolene a jeho návrat do sestavy je na podzim vyloučený. Koncem srpna by měl podstoupit operaci křížového vazu. 

V mužstvu máte dvě nové tváře. Na stoperu a v útoku. Počítáte s jejich zařazením do základní sestavy už nyní?
Stoper Javorek určitě v základní sestavě nastoupí už teď. Útočník Růžička se vrátil z rakouských nižších soutěží a má pro divizi tréninkové manko. Nepočítám s tím, že by okamžitě hrál od začátků zápasů. 

Pohyb v kádru je uzavřený?
To netvrdím. Případný příchod dalšího hráče by nám musel dávat smysl.

-red-

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí