Navrátilec Růžička: Třeba se v Kladně dočkám druhé ligy...

V Kladně se fotbal naučil, v SK zažil ještě třetí ligu. Naposled za nejslavnější kladenský klub hrál na podzim 2015 divizi. Poté čtyři roky střílel branky v Rakousku. Teď je útočník Petr Růžička (ročník 1993) zpět v modrobílých barvách. 

Vzpomenete si na svůj poslední zápas za Kladno?
Už ne. Pro mne je to dávno. Ale vzpomínám si, že jsem za SK hrál třetí ligu. Byly to pěkné časy. Ze současného kádru v tom týmu byli například Tesař, Tóth, Švambera a Čížek. Ale na konkrétní zápas si nevzpomenu. 

Jak jste se měl v Rakousku po fotbalové stránce?
Po všech stránkách jsem byl maximálně spokojený. Kdybychom s přítelkyní nyní u Kladna nestavěli dům, tak bych tam rád zůstal. Kopal jsem od čtvrté po šestou soutěž a uživit se z toho dalo. 

Stavba domu je hlavní důvod vašeho návratu do SK?
Ano, je velmi důležitý. Když jsem věděl, že kvůli stavbě nebudu stíhat fotbal v Rakousku, bylo Kladno mou první volbou. Přes Marka Tótha jsem se dozvěděl, že by návrat byl možný. 

Tak vysoko, jako je česká divize, jste nekopal poměrně dlouho. Cítíte se v kondici na tuhle soutěž?
Cítím. Na stavbě si udržuji sílu, nepřibral jsem a po několika trénincích se po fyzické stránce cítím velmi dobře. Ale kdy poprvé nastoupím, to záleží na trenérovi. 

Stále nemáte vyřešený transfer z Rakouska. Věříte, že bude přestup či vlastně návrat do Kladna vyřízen do soboty, kdy SK hraje předkolo poháru?
To nedokážu říct, ovšem s Rakušany jsem domluvený, že to bude co nejdříve vyřízené. 

Kdysi jste to dotáhl do druholigového Ústí nad Labem. Máte ještě ambice hrát někdy profesionální soutěž?
Tenhle sen nebo lépe řečeno cíl nevzdávám. Ještě tak starý nejsem, abych se o to nepokusil. A co když se třeba dočkám třetí, nebo ještě lépe druhé ligy v Kladně? (usmívá se).

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí