Sokol Borák: Těším se na Spartičku

Má za sebou několik přípravných utkání a včera v Plzni hrál za Hostouň svůj první mistrovský zápas. V předkole MOL Cupu sokolové zvítězili 2:1. Tomáš Borák (23), který přišel z kladenského SK, ve všech duelech nastoupil v základní sestavě. 

Jaká byla mistrovská premiéra?
Byl to vyšší stupeň než v Kladně (usmívá se). Mně se hrálo výborně. Chtěl jsem se ve fotbale posunout výš a to se mi vyplnilo. Sice je to mnohem větší makačka než v divizi, ale to mi vyhovuje. 

V trénincích i zápasech působíte dojmem fyzicky velmi dobře připraveného hráče. Stačí vám k tomu jen klasická příprava s týmem?
Já si rád zaběhám i mimo přípravu. Hodně jsem toho naběhal i po skončení minulé sezony, než jsem přišel do Hostouně. Každý den jsem si dal pětikilometrový okruh. A k tomu jsem si přidal ještě běh či závod, na 55 kilometrů na Sněžku. O pořadí mi nešlo. Jsem rád, že jsem to zhruba za deset hodin uběhl (usmívá se). Před lety mne k tomu přivedl otec mé přítelkyně. 

V Kladně funguje Maratón klub, který pořádá závody od pěti kilometrů po maratón. Zúčastníte se některého ze závodů?
To asi ne (směje se). I když jsem si říkal, že tu čtyřiadvacítku, co se běžela na Sletišti, bych zkusil. 

Co je potřeba v třetiligovém týmu vylepšit čistě fotbalově oproti divizi?
Fotbalově je to náročnější, rychlejší. Jako obránce mám dvě tři volby k vyřešení situace a musím rychle zvolit tu nejlepší. V tomhle je ČFL hodně odlišná od divize.

Čeká vás celá plejáda zajímavých soupeřů. Na kterého se těšíte nejvíc?
Jasně, že na Spartičku (usmívá se).

-red-

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí