Novo přehrálo bojovnou Pozdeň

V úvodním kole okresního přeboru svedl los Novo Kladno, které skončilo v minulém ročníku druhé, s pátou Pozdní, a porazilo ji 4:1 (2:1).

Hosté si vytvořili první šance, ale obrana domácích v čele s gólmanem Hájkem pracovala dobře. Karta se obrátila ve 13. minutě. Domácí využili zaváhání pozdeňské obrany a Hovorka skluzem poslal Novo do vedení. Bojovní hosté však nepolevili a po pěti minutách s přehledem srovnal Hotový. Střeleckou čtvrthodinku uzavřel ve 26. minutě Červinka upravením skóre na 2:1 pro domácí. 

Ve druhém poločase začali opět lépe hosté, jenže postupem času se začala projevovat lepší kondice domácích. Ve 72. minutě krásnou střelou podél zdi překvapil Kovařík ze standardní situace jinak dobrého brankáře Koutu a domácí vedli 3:1. Od této chvíle již byla převaha domácích jednoznačná. Vyvrcholila v 80. minutě ukázkovou kombinací ve vápně Pozdně a gólem Marešky.

Padesátka diváků, z nichž dobrá třetina byla z Pozdně, viděla kvalitní bojovný zápas, v němž oba soupeři zaslouží pochvalu za korektně vedené utkání. K tomu jim solidním výkonem sekundovali rozhodčí Nykl s asistenty Kalíkem a Jakubem Pejšou. 

Novo: Hájek - Dorážka, Pech, Fišer, Hovorka, Sikora, Šromovský, Jakoubek (87. Bodmas), Kovařík, Červinka (72. Mareška), Horský (82. Pelc). Trenér: Jung.

Pozdeň: Košta - Cífka, Dlugi (86. Matušů), Sachl, Hotový, Šubrt Mil. Štěpánek Mart. Petržílka, Štěpánek Petr, Šebesta (66. Vaniš ml.), Hadrika.  Trenér:  Šubrt Mir.

František Červenka 


Počasí Kladno

Předpověď počasí