Kladensko v divizi a ČFL. SK v roli žraloka, Hostouň poprvé za tři body

Čtyřem fotbalovým klubům z kladenského okresu v divizi či třetí lize, ČFL, se vedlo o víkendu většinou na výbornou.

V divizi působí SK Kladno na ostatní týmy poslední čtyři kola jako bílý žralok v moři. Ten v roli predátora rovněž požírá své oběti útokem z hlubiny. Po třech kolech to přitom se slavným kladenským klubem vypadalo bídně, v těch dalších si ve skupině B čtyřmi výhrami v řadě získal ohromný respekt. O víkendu, v sedmém kole, pocítil jeho sílu SK Chomutov, v tabulce tým na třetím místě. Kladenští  v domácím prostředí Severočechy vymazali z trávníku a na cestu je vyprovodili ještě milosrdným skórem 2:0 (1:0, góly: 25 a 56. Pospíšil). Po předchozích výhrách 5:3 a 6:2 to sice nebyla kdoví jaká kanonáda, ovšem dvanáct bodů ze čtyř uplynulých kol Kladno katapultovalo už na 6. místo. V příštím kole Kladno v sobotu hostí Souš (10.15).
Sestava SK: Vokoun - Nosek, Hanzlík, Javorek, Kalina, Holub, J. Růžička, Procházka, Čížek, Tóth, Pospíšil (střídali v druhém poločase P. Růžička, Bagou a Stříška).

Ve stejné skupině hrající Slaný sice po dvou kolech bez vstřelené branky střelecky zabral, ale na tři body proti Štětí, v té době nejslabšímu týmu tabulky, to nestačilo. Hosté si dokonce po remíze v základní hrací době 4:4 (1:3, góly Slaného: 8. Nádeníček, 49. Mareš, 59. Nádeníček (pen.), 93. Galbavý) odvezli po penaltovém rozstřelu dva body. V osmém kole jede Slaný v sobotu do Březové (15.00).
Soupiska Slaného: Sedlák - Hansl, Zelenka, Jaráb, Pospíšil, Vimr, Křeček, Mareš, Trnka, Kubík, Nádeníček (střídali v druhém poločase Volgner, Holly, Galbavý, Maroušek). 

V B skupině ČFL přehrál Slovan Velvary béčko pražské Dukly 4:1 (1:1, góly Velvar: 43. Rubeš, 62. Tenkl, 66. Ippolito,, 90. Kafka). Slovan v příštím kole hraje v sobotu v Živanici (16.00).
Soupiska Velvar: Měsíček - Ippolito, Chábera, Šimkovský, Vopat, Dolejší, Dvořák, Rubeš, Havránek, Tenkl, Krištof (střídali ve druhém poločase Polák, Bulíř, Müller, Kafka, Valenta).

Ve skupině A ČFL byla Hostouň po šesti kolech bez výhry. V sedmém hostila SK Rakovník a slavila první výhru v soutěži, když hosty porazila jednoznačně 4:0 (2:0, góly: 9. Laušman (pen.), 41. Trapp, 60. Kabele, 69. Laušman). Sokolové udělali před koncem přestupního období průvan v mužstvu a změny se jim vyplatily. Borák odešel do rakovnického Tatranu, Gajecký posílil Louny. Opačným směrem dorazil záložník Šustr z Velvar, z Viktorie Žižkov obránce Antl a do brány se postavil Dudka z Jihlavy. Osmý zápas sezony odehrají Hostouňští v neděli na trávníku pražské Admiry (10.15).
Sestava Sokola: Dudka - Antl, Trapp, Dosoudil, Charvát, Zahranychnyy, Marek, Šustr, Kabele, Baratynskyy, Laušman (střídali v druhém poločase Vašák, Hájek, Hovorka, Vojtěšek a Vegricht). 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí