Kladenští futsalisté vyhlížejí postup

Druhá futsalová liga má zítra večer na programu start nové sezony. Kladno, favorit soutěže, hraje večer na hřišti Jablonce nad Nisou (20.30), konkurenta ve hře o postup do nejvyšší ligy. O cílech a síle týmu jsme si povídali s trenérem Jiřím Veselým. 

Loni jste v Jablonci remizovali a v celkovém součtu by vám možná výhra na severu Čech zvýšila šance postup, který Kladnu unikl o tři body. Jste letos připraveni v Jablonci zvítězit?
Je až k neuvěření, že jsme z šestašedesáti bodů vybojovali padesát šest a stejně jsme nepostoupili... Loni v Jablonci jsme doplatili na neproměňování šancí. Když jich zítra většinu využijeme, věřím, že se do Kladna vrátíme s výhrou. Mančaft na to máme. Nikdo z něj po sezoně neodešel, naopak o jednoho hráče jsme posílili. Do Kladna se vrátil Šafář, který hrál ještě první ligu za SATAN. 

Může vám výkonnost týmu narušit podzimní fotbalová sezona?
Na to, že naši hráči jsou každý rok vytížení ještě velkým fotbalem, jsme zvyklí. Nám může svým, způsobem uškodit až dlouhá zimní fotbalová pauza. Do té doby máme hráče alespoň v zápřahu (usmívá se). 

Koho považujete v téhle sezoně za největší adepty na postup?
Jsem přesvědčený, že tím největším jsem my. A za velkou konkurenci považuji týmy Jablonce a Ústí nad Labem.  

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí